Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.09.2021 / Sporočila za javnost

Brežiški turizem je v dobri kondiciji

Deli na FBNatisni

Brežice, 27. september – Na svetovni dan turizma je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice pripravil novinarsko konferenco s predstavitvijo rezultatov in načrtov na področju turizma v občini Brežice. Destinacija Čatež in Brežice letos v obdobju julij-avgust beleži cca 250.000 prenočitev, kar predstavlja 15 % povečanje v primerjavi z letom 2020 in 5 % povečanje v primerjavi z letom 2019. Letošnja odlična sezona je posledica tako močni promociji občine kot destinacije na domačem trgu kot spodbudam v obliki turističnih bonov. V tem letu so občino obiskali večinoma domači gostje, ki raziskujejo in želijo aktivno preživljati dopust.

20210927_102301.jpg

 

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, je vizija občine Brežice glede turizma preprosta – občina, ki omogoča svojim občanom dobre pogoje za kakovostno življenje, je privlačna tudi za obiskovalce. Občina Brežice redno vlaga v zagotavljanje ustrezne infrastrukture, v tem letu sredstva namenja tudi projektom trajnostne mobilnosti – gradnji kolesarskih povezav ob državnih cestah Brežice-Dobova in Brežice-Krška vas. Hkrati potekajo aktivnosti označitev dodatnih kolesarskih poti in projekti turističnih atrakcij. Ena od teh je obnova Vodovodnega stolpa v razgledno točko in priprave za ureditev razgledne točke pod Sv. Vidom, ki je priljubljena točka tako domačinov kot obiskovalcev. Občina je tudi v postopku pogajanj za izdelavo projektne dokumentacije za dostopni vodni center, ki bo kot privlačna športno-rekreacijska površina prinesel novo priložnost za razvoj turizma.

Po besedah direktorice  Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Matejke Gerjevič se je zavod s ponudniki odzval na potrebe gostov in tako nudil 24-urno dežurno telefonsko linijo, brezplačne vstopnice za ogled Posavskega muzeja Brežice, vodenje po mestu z obiskom gradu, vodenje po poteh do Sv. Vida, dogodke v Mestnem parku. ipd.. Epidemija je izpostavila priložnost za manjše destinacije s personalizirano ponudbo. Hkrati so v tem času trije ponudniki v občini pridobili trajnostni znak Green Key: Ošterija Debeluh Brežice in Gostilna Pension Les ter MC Hostel Brežice, ki je pridobil trajnostni certifikat Hostelling International Quality and Sustainability (HI – Q & S), ta je podlaga za pridobitev certifikata Slovenia Green Accommodation. Ob tem je občina nosilka srebrnega znaka Slovenia Green Destination.

Na novinarski konferenci sta sodelovala tudi predstavnika ponudnikov – Matija Vimpolšek iz Turistične kmetije Vimpolšek, ki gradi uspešno gastronomsko zgodbo z jedmi iz lokalno pridelane hrane ter predstavnica podjetja Reset pivovarna d.o.o., Martina Zlobko, ki je predstavila ponudbo podjetja s poudarkom na vodenih ogledih pivovarne.