Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.10.2021 / Zanimivo

Župan Občine Brežice se je udeležil prireditve Osteotlon

Deli na FBNatisni
Galerija

Župan Občine Brežice, Ivan Molan, se je udeležil prireditve Osteotlon, ki ga je v našem okolju prvič organiziralo Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje v sodelovanju z Centrom za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice.

Osteotlon je bil organiziran v počastitev svetovnega dneva osteoporoze, ki ga od leta 1996 obeležujemo 20. oktobra, ter hkrati v počastitev praznika Občine Brežice, ki ga praznujemo 28. oktobra.

Prisotne je uvodoma nagovorila predsednica Društva za preprečevanje Osteoporoze Posavje Milena Jesenko.  

Župan Občine Brežice je poudaril pomen delovanja društev, ki svoje člane ozaveščajo o zdravem načinu življena ter tudi pomen zdravstvenih ustanov – Zdravstvenega doma Brežice in Splošne bolnišnice Brežice, ki skrbijo za zdravje naših občanov na primarni in sekundarni ravni.

Številne nasvete in napotke za izboljšanje počutja ter usmerjanje k pravilni in posamezniku primerni gibalni aktivnosti lahko občani dobijo v Centru za krepitev zdravja, katerega vodja Helena Hostar je predstavila njegovo delovanje in aktivnosti centra.

Namen današnjega dogodka je bil ozavestiti člane društva ter širšo javnost o tihi bolezni kosti in njenem preprečevanju. Organizatorji želijo svoje člane s tovrstnimi dogodki spodbujati k zdravemu načinu življenja, brez škodljivih navad in razvad.