Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.11.2021 / Zanimivo

Obvestilo za uporabnike storitev Zdravstvenega doma Brežice – množično cepljenje nenaročenih proti COVID-19

Deli na FBNatisni

Zdravstveni dom Brežice obvešča o o nekaterih dejstvih in spremembah pri izvajanju cepljenja:

Dopis ZD Brežice

 

1. Aplikacija zVem za naročanje na cepljenje proti COVID-19 s tretjimi odmerki trenutno ne deluje; za delovanje aplikacije je zadolžen Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

2. Naročanje na cepljenje proti COVID-19 se v trenutnih razmerah po usmeritvah Ministrstva za zdravje ne izvaja. Zdravstveni dom Brežice bo z naslednjim tednom uvedel cepljenje proti COVID-19 v dopoldanskem in popoldanskem času, in sicer:

  • cepljenje bo potekalo v popoldanskem času ob ponedeljkih, sredah in četrtkih od 13. do 18. ure; cepljenje bosta izvajali pravilom dve ekipi na dveh deloviščih; priporočamo, da se popoldanskih terminov cepljenja udeležijo zlasti delovno aktivni občani.

 

  • cepljenje bo potekalo v dopoldanskem času ob torkih od 8. do 14. ure in ob petkih od 8. do 13. ure; cepljenje bo izvajala ena ekipa; priporočamo, da se dopoldanskih terminov cepljenja udeležijo ostali občani.

 

3. Starejše, gibalno ovirane osebe, nepokretne osebe pozivamo, da se pri izbranem osebnem zdravniku dogovorijo za cepljenje na domu.

 

4. Delodajalce pozivamo, da nam sporočijo potrebe po cepljenju večjega števila zaposlenih, ki ga bomo izvedli v posebnem terminu na cepilnem mestu ali v organizaciji.

 

5. Pred vhodom bosta vzpostavljeni dve poti vstopa v zdravstveni dom, in sicer ločena pot za cepljenje proti COVID-19 in sezonski gripi ter pot za uporabnike ostalih storitev v zdravstvenem domu.

 

6. Za vzdrževanje medosebne razdalje pred vhodom in cepilnim mestom bo zadolžena varnostna služba.

 

7. Vse uporabnike pozivamo k strpni komunikaciji, vzdrževanju medosebne razdalje, pravilnem nošenju mask, razkuževanju rok in spoštovanju pogoja PCT.