Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

09.12.2021 / Zanimivo

Obvestilo o gradnji optičnega širokopasovnega omrežja v občini Brežice za t. i. bele lise

Deli na FBNatisni

Občanke in občane obveščamo, da bo podjetje Gradnja in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij, d.o.o. (v nadaljevanju GVO, d.o.o.) v naslednjih 18 mesecih v občini Brežice gradilo optično širokopasovno omrežje s katerim bo interesentom zagotovljena sodobna telekomunikacijska povezava, ki omogoča stabilne in visoke hitrosti prenosa podatkov.

Podjetje GVO, d.o.o., ki bo gradilo omrežje, katero se delno sofinancira iz Evropskega kohezijskega sklada za regionalni razvoj, je bilo uspešno na javnem razpisu za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij nove generacije GOŠO 5 – sklop 54 Brežice in bo poskrbelo za pokrivanje 835 belih lis na območju Občine Brežice. Podjetje GVO d.o.o. je pripravilo projekt, ki zajema bele lise na območju naselij Curnovec, Dednja vas, Pišece, Sromlje, Bizeljsko, Orešje, Stojanski vrh.

Ker gre za projekt podjetja GVO, d.o.o. bo podjetje tisto, ki bo občankam in občanom na njihove naslove posredovalo Obvestilo o predvideni gradnji optičnega omrežja. Na tak način bo izvajalec GVO, d.o.o. občanke in občane seznanil z osnovnimi podatki o omrežju in jih hkrati pozval, da izrazijo svoj interes po priključitvi na optično omrežje.

Predviden začetek gradbenih del se načrtuje v mesecu marcu 2022, predviden zagon optičnega omrežja in priklop prvih naročnikov pa se načrtuje konec leta 2022. Zaključek vseh del pa je predviden za september 2023.

Podatki glede razpisa GOŠO 5 in naslovi belih lis so dostopni na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-sofinanciranje-gradnje-odprtih-sirokopasovnih-omrezij-naslednje-generacije-goso-5/

 

Popis belih lis v občini Brežice po razpisu GOŠO 5