Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.12.2021 / Sporočila za javnost

Javna razgrnitev OPPN za Terme Čatež in Okoljskega poročila

Deli na FBNatisni

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Terme Čatež - širitev turistične dejavnosti z nastanitvenimi in rekreativnimi površinami (OPPN) ter Okoljskega poročila za OPPN, ki bo potekala od 30.12.2021 do vključno 1.2.2022.

Predmet OPPN se nanaša na urejanje turističnih kapacitet južnega dela kompleksa Term Čatež ter umestitev visokovodnega nasipa za zaščito območja pred poplavami. Razgrne se tudi Okoljsko poročilo, ki je bilo izdelano za predmetni akt.

Javna razgrnitev bo potekala od 30.12.2021 do vključno 1.2.2022 v času uradnih ur na Oddelku za prostor Občine Brežice ter KS Čatež ob Savi. Gradivo je objavljeno tudi v elektronski obliki na tej povezavi www.brezice.si/sl/prostor pod zaporedno številko 6. OPPN Terme Čatež.

Javne obravnave obeh dokumentov se lahko udeležite v sredo, 12.1.2022 ob 16. uri v sejni sobi na Občini Brežice. Za udeležbo na javni obravnavi je potrebna predhodna prijava na e-naslov: . Morebitne spremembe zaradi ukrepov pristojnih inštitucij za zajezitev koronavirusa bodo objavljene na spletni strani občine.

Pisne pripombe in mnenja na oba dokumenta lahko zainteresirani v času javne razgrnitve podajo pisno v knjigah pripomb na občini in krajevni skupnosti, posredujejo po pošti na Občino Brežice, Oddelek za prostor, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice ali na elektronski naslov .

Občina bo preučila pripombe in predloge javnosti ter do njih zavzela stališča, ki bodo objavljena na zgoraj navedeni spletni strani ter na oglasni deski Oddelka za prostor.