Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.06.2022 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri pripravi OPPN za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod

Deli na FBNatisni

Občina Brežice je pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod (OPPN). V začetni fazi priprave OPPN zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi OPPN.

Seznanjamo vas, da je občina na podlagi podane pobude investitorja pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod (v nadaljevanju OPPN). Predmet prostorskega akta se nanaša na izgradnjo trgovskega centra, ki ga v osnovi tvorijo trije objekti, na prometno ureditev z vzpostavitvijo povezovalne ceste, urbano ureditev pasu ob Cesti svobode in izgradnjo potrebne infrastrukture.

V začetku postopka občina v pripravo OPPN vključi javnost, zato vas s tem namenom vabimo, da se seznanite z nameravanimi ureditvami in nam podate vaše usmeritve, predloge ali pripombe. Gradivo pobude za izdelavo OPPN bo dosegljivo v času od 13.6.2022 do 4.7.2022 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: https://www.brezice.si/sl/prostor/, pod naslovom OPPN za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode-vzhod – Pobuda. V okviru vključevanja javnosti bo organiziran tudi javni posvet, ki se ga zainteresirani lahko udeležijo 28.6. 2022, ob 16. uri v Mestni hiši v Brežicah.

 

Območje obravnave OPPN se nahaja v vzhodnem delu mesta Brežice ob glavni prometni vpadnici (Cesta svobode), severno od območja trgovine Eurospin in nasproti gasilske postaje ter nekdanje policijske postaje. Predmetna zemljišča so nepozidana stavbna zemljišča, trenutno namenjena kmetijski rabi.

Investitor namerava v okviru trgovskega centra zgraditi osrednji trgovski objekt večjih dimenzij ter dva objekta manjših dimenzij s predvideno poslovno-storitveno in gostinsko dejavnostjo, ki bosta predstavljala zaokrožitev območja OPPN.

Zasnova osrednjega trgovskega objekta sledi obliki parcele ter konceptu, ki omogoča umestitev parkirišča na sprednjo stran objekta. S to tlorisno obliko bo centralni del objekta umaknjen v notranjost parcele, s čimer se pred objektom ustvari prostor za parkirišče, oba kraka pa se približata cesti.

V pasu ob Cesti svobode se bodo vzpostavile mestotvorne ureditve z umestitvijo dveh paviljonov in manjšega trga ter zelenega pasu z drevoredom in parkovnimi ureditvami, ki bodo poudarile urbani značaj ulice.

V severnem in južnem delu območja OPPN je predvidena izgradnja dveh manjših objektov s poslovno-storitveno in gostinsko dejavnostjo, ki bosta s postavitvijo v liniji ob cesti podaljšala ter zaokrožila osrednji trgovski objekt.

Zasnova obravnave OPPN obsega tudi prometno ureditev območja z vzpostavitvijo nove povezovalne ceste iz Ceste Svobode, ki se bo navezala v notranjost širšega območja, in ureditev dostavne ceste za potrebe trgovske centra, ki bo ob vzhodni parcelni meji urejena z drevoredom in zvezno zazelenitvijo.

Celotno vsebino pobude si lahko ogledate v gradivu na predhodno navedeni spletni strani občine.

 

Vaše potrebe, pripombe in predloge nam posredujte do torka, 4.7.2022 na elektronski naslov:  , pri čemer navedite: »OPPN Trgovski center Brežice - Pobuda«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.