Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.12.2021 / Hidravlične izboljšave

Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov v občini Brežice in Bistrica ob Sotli

Deli na FBNatisni

Z obnovljenim sistemom bomo poskrbeli za nemoteno oskrbo s pitno vodo, rezervne vodne količine in optimizacijo delovanja vodovodnega sistema ter poskrbeli za zmanjšanje vodnih izgub.

Z izgradnjo hidravlično izboljšanega in nadgrajenega vodovodnega sistema na skoraj 40 kilometrih, natančnih 39.603 metrov, bomo zagotovili boljšo pitno vodo za 20.150 prebivalcev, ki se oskrbujejo iz javnega vodovodnega sistema. Z obnovljenim sistemom bomo poskrbeli za nemoteno oskrbo s pitno vodo, rezervne vodne količine in optimizacijo delovanja vodovodnega sistema ter poskrbeli za zmanjšanje vodnih izgub.


Projekt je razdeljen na dvanajst odsekov, od tega devet v občini Brežice in tri v občini Bistrica ob Sotli. Dolžina odsekov vodovoda v brežiški občini je 18.317 metrov in 21.286 metrov v bistriški občini. Ob izgradnji vodovoda se bodo izgradili še trije novi vodohrani, in sicer v Pišecah, kjer bo stal vodohran prostornine 60m3, večji vodohran bo v Brezjem in bo sprejel 200 m3 vode. Tretji vodohran pa je načrtovan v občini Bistrica ob Sotli in bo imel kapaciteto 100 m3 vode.


Dela bodo potekala do oktobra 2023
Izvajalec, ki je bil izbran v postopku javnega naročanja, je podjetje HPG Brežice, d.o.o. bodo uvedbo v delo uredili v decembru, začetek del na terenu pa sledi predvidoma v začetku leta 2022, rok za dokončanje del je v oktobru 2023.

 

Naložba v vašo prihodnost.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.