Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

18.11.2022 / Hidravlične izboljšave

Napredovanje del v Občini Bistrica ob Sotli

Deli na FBNatisni

ODSEK 1 Trebče - Srebrnik

Izvedlo se je približno  4 km cevovoda in dela se nadaljujejo. Izdelujejo se revizijski jaški in Predvideno je, da se glavni cevovod izvede do konca tega leta.

 

ODSEK 2 in 2.2  Bistrica ob Sotli -  Trebče -  Javorje

Na teh odsekih se je izvedlo podvrtavanje ceste in potoka, v skupni dolžini cca 160 m Dela se trenutno nadaljujejo s polaganjem cevovoda na trasi 2.2. Zaključevanje del na teh trasah je predvideno v naslednjem letu.

 

ODSEK 3 Križan vrh-Dekmanca

Odsek 3 se je izvedel celoten predviden vodovod. Izdelani so revizijski jaški in hišni priključki, izveden je tlačni preizkus.

Dolžina izvedene trase znaša cca 1,2 km

 

ODSEK 4 in 4.1 Bistrica – domačija Bratuša in Bistrica - Kunšperk

Odsek 4 in 4.1 sta v celoti izvedena. Položene so cevi vodovoda izdelani so jaški in predvideni hišni priključki. Opravljen je bil tlačni preizkus ter izvedlo se je potrebno asfaltiranje.

Dolžina izvedenih tras znaša cca 1,7 km

 

ODSEK 5 in 5.1 Bistrica ob Sotli- Bizeljsko

Izvedel se je celoten vodovod od Bizeljskega gradu do regionalne ceste Trenutno se polaga cevovod ob državni cesti med Svetimi Gorami in Bistrico ob Sotli. Del cevovoda pri OŠ Bistrica ob Sotli in do VH Bistrica ob Sotli se je že izvedel. Za predel vodovoda ob poti do Bizeljskega gradu se pripravlja na asfaltiranje pasu vozišča

Dolžina izvedenih tras znaša cca 4 km

Naložba v vašo prihodnost.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.