Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.12.2022 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri oblikovanju osnutka OPPN TOP soseska v Brežicah

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za TOP sosesko (OPPN), ki predvideva novo stanovanjsko gradnjo v Brežicah. V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost ponovno vabimo, da se seznanite z vsebinami akta, do vključno 11.1.2023 pa nam lahko posredujete tudi pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Seznanjamo vas, da občina na podlagi podane pobude lastnika zemljišč in investitorja pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za TOP sosesko v Brežicah (v nadaljevanju OPPN), ki na območju nekdanje Tovarne pohištva načrtuje izgradnjo sodobne stanovanjske soseske z večstanovanjskimi in enostanovanjskimi objekti, poslovnimi prostori, parkovnimi ureditvami in potrebno pripadajočo infrastrukturo.

V začetni fazi postopka je občina pri oblikovanju izhodišč v mesecu januarju 2022 zagotovila prvo sodelovanje udeležencev urejanja prostora in zainteresirane javnosti. Njihove usmeritve so bile nato proučene ter smiselno vključene v nadaljevanju priprave prostorskega akta.

V fazi priprave osnutka vas ponovno vabimo, da se seznanite z načrtovanimi ureditvami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradivo osnutka OPPN bo dosegljivo v času od 27.12.2022 do 11.1.2023 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: https://www.brezice.si/sl/prostor, pod naslovom OPPN TOP SOSESKA - Priprava osnutka OPPN.

 

Kratek opis predvidenih ureditev

Območje obravnave se nanaša na degradirano območje pozidanih zemljišč, kjer danes stoji zapuščena Tovarna pohištva Brežice. Investitor namerava z novo ureditvijo obstoječe degradirano območje sanirati in zgraditi sodobno stanovanjsko sosesko z večstanovanjskimi in enostanovanjskimi objekti, poslovnimi prostori, parkovnimi ureditvami ter vso potrebno pripadajočo infrastrukturo.

Na severnem delu območja OPPN ob obstoječi večstanovanjski soseski »Trobentica« se predvideva ureditev parkirnih in zelenih površin.

V osrednjem delu območja OPPN je predvidena gradnja šestih večstanovanjskih objektov. Objekti so višine P+4 na severnem delu, njihova etažnost se proti jugu zmanjšuje do etažnosti P+2. V enem od objektov ob Trdinovi ulici so poleg stanovanjskih enot predvidene tudi poslovne enote. Objekte med seboj povezuje podzemna garaža na nivoju kleti.

Na južnem delu območja OPPN je predvidena pozidava z enostanovanjskimi stavbami. Predvidenih je šest stanovanjskih stavb. Objekti bodo etažnosti K+P.

Celotno območje soseske je zasnovano tako, da bo zagotovljena visoka kvaliteta bivanja z ozirom na sosednje obstoječe objekte. Novi večstanovanjski objekti so v prostor umeščeni tako, da ne poslabšujejo osončenosti okoliškega prostora, prav tako ne omejujejo pogledov na odprti prostor z večjega območja.

Predvidene ureditve se prilagajajo obstoječim prostorskim značilnostim, zagotavljajo učinkovito rabo prostora in ohranjajo kvalitetne urbanistične zasnove.

Celotno vsebino osnutka si lahko ogledate v gradivu na predhodno navedeni spletni strani občine.

 

Vaše morebitne pripombe in predloge nam posredujte do vključno 11.1.2023 na elektronski naslov: , pri čemer navedite: »Osnutek OPPN TOP soseska«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.