Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.03.2023 / Sporočila za javnost

Javna razgrnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za obrtno dejavnost v Brezini

Deli na FBNatisni

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za obrtno dejavnost v Brezini, EUP BRŽ-186, ki bo potekala od 3.3.2023 do vključno 3.4.2023.

Območje obravnave se nahaja na območju naselja Brezina. Območje je del nekdanjega industrijskega kompleksa, v sklopu katerega je bila organizirana betonarna s separacijo, manipulativnimi in parkirnimi površinami. Danes je to nepozidano zemljišče z nasutim terenom in urejenim dostopom, ki je opuščeno in potrebno sanacije.

Na območju OPPN se načrtuje izgradnja ključavničarsko obrtne delavnice s pripadajočimi poslovnimi in skladiščnimi prostori za lastne potrebe.

Načrtovane prostorske ureditve se bodo z vzpostavitvijo zelenih pasov in ustrezno zasaditvijo prilagodile obstoječim prostorskim značilnostim ter zagotovile učinkovito rabo prostora.

S predmetnim OPPN se določijo merila in pogoji za gradnjo skladno z nadrejenimi prostorskimi akti, izraženo investicijsko namero in izdelano idejno zasnovo, usmeritvami nosilcev urejanja prostora in sodelovanjem javnosti.

Javna razgrnitev bo potekala od 3.3.2023 do vključno 3.4.2023 v času uradnih ur na Oddelku za prostor Občine Brežice. Gradivo dopolnjenega osnutka OPPN bo objavljeno tudi na spletni strani občine www.brezice.si (Sporočila za javnost) ter na naslovu www.brezice.si/sl/prostor (spletni portal Prostor), pod zaporedno št. 8: OPPN ZA OBRTNO DEJAVNOST V BREZINI - DOPOLNJEN OSNUTEK.

Javna obravnava prostorskega akta bo v sredo, 22.3.2023 ob 16. uri v sejni sobi na Občini Brežice.

Pisne pripombe in predloge na prostorski akt lahko zainteresirani v času javne razgrnitve podajo pisno v knjigi pripomb v prostorih Občine Brežice (Oddelek za prostor), posredujejo po pošti na Občino Brežice, Oddelek za prostor, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice ali na elektronski naslov .

Občina bo preučila pripombe in predloge javnosti ter do njih zavzela stališča, ki bodo objavljena na zgoraj navedeni spletni strani portala Prostor ter na oglasni deski Oddelka za prostor Občine Brežice.