Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.06.2023 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri pripravi osnutka OPPN za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode – vzhod (OPPN). V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost ponovno vabimo, da se seznanite z vsebinami akta, do vključno 10.7.2023 pa nam lahko posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Seznanjamo vas, da občina na podlagi izkazane investicijske namere in v skladu z Zakonom o urejanju prostora (Uradni list, št. 199/21, 18/23 – ZDU-10) pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod (v nadaljevanju OPPN).

V začetni fazi postopka priprave OPPN je občina v mesecu juniju 2022 zagotovila sodelovanje udeležencev urejanja prostora in zainteresirane javnosti, v okviru katerega je bil izveden tudi javni posvet. Podane pripombe in predlogi so bili nato proučeni ter smiselno vključeni v nadaljevanje priprave prostorskega akta. Na podlagi pridobljenih usmeritev so bile kot strokovne podlage izdelane idejna zasnova trgovsko - poslovnega centra z vizualizacijami, prometna študija območja ob Cesti svobode in strokovna podlaga infrastrukturnih ureditev s poudarkom na odvodnjavanju meteornih voda na območju OPPN.

V fazi priprave osnutka vas ponovno vabimo, da se seznanite z načrtovanimi prostorskimi ureditvami in izdelanimi strokovnimi podlagami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradiva za pripravo osnutka OPPN in strokovnih podlag bodo dosegljiva v času od 20.6.2023 do 10.7.2023 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: https://www.brezice.si/sl/prostor, pod št. 7 OPPN ZA OBMOČJE TRGOVSKEGA CENTRA BREŽICE OB CESTI SVOBODE - VZHOD (2. OSNUTEK).

 

Kratek opis načrtovanih prostorskih ureditev

Območje obravnave OPPN se nahaja v vzhodnem delu mesta Brežice ob glavni prometni vpadnici (Cesta svobode), severno od območja trgovine Eurospin in nasproti gasilske postaje ter nekdanje policijske postaje. Predmetna zemljišča so nepozidana stavbna zemljišča, trenutno namenjena kmetijski rabi.

Predmet prostorskega akta se nanaša na izgradnjo trgovsko - poslovnega centra, ki ga v osnovi tvorijo trije objekti, na prometno ureditev z vzpostavitvijo povezovalne ceste, urbano ureditev pasu ob Cesti svobode in izgradnjo potrebne infrastrukture.

Celotno vsebino gradiv za pripravo osnutka OPPN in strokovnih podlag si lahko ogledate na predhodno navedeni spletni strani občine.

Vaše morebitne pripombe in predloge nam posredujte do vključno 10.7.2023 na elektronski naslov: , pri čemer navedite: »Osnutek OPPN TC Brežice«. Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.

 

Za dodatne informacije so kontaktne osebe:

- s strani Občine Brežice Tadeja Ogorevc, T: 07 620 5571, E:

- s strani izdelovalca prostorskega akta Mateja Sušin Brence, T: 041 386 572, E: