Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.09.2023 / Sporočila za javnost

Župan Ivan Molan sprejel olimpijskega podprvaka v geografiji

Deli na FBNatisni

Poletne počitnice so za večino otrok in dijakov obdobje, ko za nekaj časa pozabijo na šolske obveznosti. Alexander Škof, dijak tretjega letnika Gimnazije Brežice pa si bo letošnje počitnice zapomnil po učenju in izjemnem uspehu, kar dijakom iz Slovenije na geografski olimpijadi še ni uspelo. Ob posebnem mednarodnem dosežku mu je čestital tudi župan Ivan Molan.

Med 8. in 14. avgustom 2023 je v Bandungu v Indoneziji potekala 19. mednarodna geografska olimpijada, na kateri so se tekmovalci pomerili v teoretičnem preizkusu znanja, terenskem delu in multimedijskem testu, preverjali pa so tudi zmožnosti sklepanja, računanja, kartiranja, argumentiranja in načrtovanja.

Sprejem za Alexandra Škofa 5

Med 177 tekmovalci iz 45 držav se je tekmovanja udeležil tudi brežiški dijak Alexander Škof in z osvojenim absolutno drugim mestom osvojil zlato priznanje. Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan Alexandru čestital in izročil spominsko darilo z željo, da še naprej raziskuje in uspešno uresničuje zastavljene cilje in sanje. Ravnatelju brežiške gimnazije Urošu Škofu in profesorju ter mentorju Boštjanu Špilerju pa se je zahvalil za trud in odlično delo.

Alexander je ob sprejemu pri županu povedal, da je bilo tekmovanje zanj izjemna izkušnja in da že razmišlja o prihajajočih tekmovanjih tudi na drugih področjih, kot sta fizika in angleščina.

Sprejem za Alexandra Škofa 4

Sprejem za Alexandra Škofa 2