Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.12.2023 / Sporočila za javnost

Delovanje zimske službe v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. obvešča, da imajo za izvedbo zimske službe v sezoni 2023/2024 pripravljeno posipno sol in angažiranih 27 plužno-posipnih enot (lastne in podizvajalske enote). Vso zimsko sezono, ki traja od 15. 11. do 15. 3., skrbno spremljajo vremenske napovedi in vremenske razmere na terenu.

Ob napovedi zimskih razmer (nizke temperature z visoko zračno vlago, možnost poledice, snežne padavine) bodo odredili dežurstvo potrebnih delavcev ter pripravili vozila in stroje. Glede na stanje na terenu (obstoječa sol na voziščih, predvidena lokacija in intenzivnost padavin) se določi tudi obseg zimske akcije.


Preglednika cest izvedeta zimski pregled, ki je praviloma ponoči med 3. in 4. uro, in priskrbita informacije o tem, kakšno je stanje na terenu. Vodja nato določi začetek zimske akcije.
 

''Dejstvo je, da so predvsem v zadnjih sezonah snežne padavine pogosto nepredvidljive; trend je, da so zelo obilne v kratkih intervalih (tudi 10 cm in več v eni uri), zato se lahko zgodi, da na nekaterih odsekih vozišče že očistimo in posipamo, nato pa v zelo kratkem času zapade nova večja količina snega,'' so še zapisali v sporočilu za javnost.
 
V takšnem primeru zagotovijo, da se ponovno pluženje izvede v čim krajšem možnem času.

razdelitev_KS

Vir: www.komunala-brezice.si