Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

12.01.2024 / Sporočila za javnost

Poziv javnosti k sodelovanju pri pripravi osnutka SD OPPN za Trnje – Kregarjeva ulica

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica (SD OPPN). V okviru priprave osnutka SD OPPN zainteresirano javnost pozivamo, da se seznanite z gradivom za pripravo akta, do vključno 26.1.2024 pa nam lahko posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Seznanjamo vas, da je občina na podlagi novih dejstev in analize stanja prostora pristopila k pripravi Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica (v nadaljevanju SD OPPN).

V fazi priprave osnutka vas vabimo, da se seznanite z načrtovanimi ureditvami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradivo za pripravo osnutka SD OPPN bo dosegljivo v času od 12.1.2024 do 26.1.2024 na občinskem prostorskem portalu na povezavi: Prostorski akti - Prostorski portal - Domov (brezice.si), pod naslovom Spremembe in dopolnitve Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica in zavihkom Priprava osnutka.

Opis načrtovanih prostorskih ureditev

Predmet SD OPPN je sprememba in dopolnitev prostorsko izvedbenih pogojev določenih z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom za Trnje - Kregarjeva ulica (Uradni list RS, št. 1/15).

Spremembe in dopolnitve se nanašajo na odpravo ugotovljenih odstopanj glede poteka infrastrukturnega voda elektroenergetskega omrežja, ki onemogočajo izvedbo z OPPN načrtovanih prostorskih ureditev, in oblikovanje fleksibilnejših pogojev za gradnjo ob upoštevanju omejitev v prostoru, pri čemer se osnovni koncept veljavnega OPPN ne spreminja. 

Območje SD OPPN obsega del območja osnovnega OPPN in zajema nepozidana zemljišča v osrednjem delu stanovanjskega območja Trnje, južno od Kregarjeve ulice.

Celotno vsebino gradiva za pripravo osnutka SD OPPN si lahko ogledate na predhodno navedeni spletni strani občine.

Vaše morebitne pripombe in predloge nam posredujte do vključno 26.1.2024 na elektronski naslov: , pri čemer navedite: »SD OPPN Trnje – Priprava osnutka«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo SD OPPN.