Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.05.2024 / Sporočila za javnost

Na čelu sveta regije Posavje brežiški župan Ivan Molan

Deli na FBNatisni

Župan Ivan Molan je bil na 113. seji Sveta regije Posavje, ki ga sestavljajo župani vseh šestih posavskih občin, imenovan za novega predsednika sveta.

Svet regije je organ na ravni regije, ki ga sestavljajo župani občin v regiji. Njegov predsednik je eden izmed županov občin ustanoviteljic, njegov mandat pa traja eno leto. Pri tem se predsedniki zamenjujejo po abecednem vrstnem redu občin ustanoviteljic.

V zadnjem letu je svet regije Posavje vodil bistriški župan Franjo Debelak, ki je ob zaključku mandata ocenil, da so v enem letu, kolikor je vodil svet, naredili veliko. Zasluga za slednje gre po njegovih besedah predvsem temu, da so vsi župani konstruktivni in da imajo dobro strokovno službo.

Ena glavnih zadev, s katerimi so se ukvarjali, je bilo po njegovih besedah umeščanje Jedrske elektrarne Krško (Jek) 2 v prostor, kjer je svet posavske regije nedavno izrazil pričakovanje, da bo aktivno vključen v projekt.

"Prepričan sem, da se bo dobro delo nadaljevalo tudi z novim predsednikom, saj vemo, kaj hočemo, in smo tudi enotni," je dejal Debelak.

Župan Ivan Molan je kot eno od pomembnejših nalog, ki čakajo svet, izpostavil sodelovanje pri umeščanju Jek 2 v prostor, poleg tega pa še črpanje evropskih sredstev. ''Moja vloga kot predsednika sveta mora biti pri tem povezovalna. Izziva se ne bojim, saj smo v regiji že zdaj zelo enotni in povezani,'' je še poudaril Molan.

441155977_2121346241585109_3927094435582445589_n