Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

06.07.2022

Sporočila za javnost

Prvo Toporišičevo priznanje podeljeno dr. Lidiji Arizankovska za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke

Na Univerzi v Ljubljani Filozofski fakulteti so uspešno izpeljali prvi razpis za Toporišičeva priznanja in Senat Filozofske fakultete je 20. aprila tudi potrdil predlog strokovne komisije, da prvo Toporišičevo priznanje prejme red. prof. dr. Lidija Arizankovska za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke na vseh stopnjah izobraževanja ter izkazano večdesetletno sodelovanje in krepitev sodelovanja med ustanovami oziroma posamezniki. Svečana podelitev red. prof. dr. Lidiji Arizankovski je bila 4. julija 2022 na večerni otvoritvi 58. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture, ki je potekala v Cukrarni v Ljubljani.

06.07.2022

Sporočila za javnost

Priprava OPPN za obrtno dejavnost v EUP BRŽ-186 v Brezini

Občina Brežice je pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za obrtno dejavnost v EUP BRŽ-186 v Brezini (OPPN). V začetni fazi priprave OPPN zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi OPPN.

04.07.2022

Sporočila za javnost

Dan vodnih športov privabil na Brežiško jezero veslače in kajakaše iz celotne Slovenije

Zavod za šport Brežice je v sodelovanju z Občino Brežice na pobudo Veslaške in Kajakaške zveze Slovenije organiziral Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru oziroma morju, kot ga poimenujejo občani in občanke, saj gre za drugo največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Dan vodnih športov je bil prvi večji dogodek na tem območju, kjer bo v prihodnjih letih zrasel dostopni vodni center, rekreativno središče za vse generacije, ki bo med drugim omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v kajak-kanuju in veslanju.

01.07.2022

Sporočila za javnost

Poletna grajska dogodivščina in počitniške aktivnosti za otroke ter mlade

Poletna grajska dogodivščina, ki jo v času počitnic izvaja Posavski muzej Brežice, je ena od 19 počitniških aktivnosti, ki jih izvajajo društva ter javni zavodi in ki jih sofinancira Občina Brežice v sklopu javnih razpisov. V času ustvarjalnih delavnic na grajskem dvorišču je otroke obiskal župan Občine Brežice Ivan Molan. Otroci so se predstavili s petjem himne in povabili župana, da se podpiše na zastavo, ki so jo sami izdelali. Občina Brežice vsako leto sofinancira tudi letovanje otrok v Nerezinah, v letu 2022 bo s pomočjo občine na morju preživljal počitnice 101 otrok.

01.07.2022

Sporočila za javnost

Lokalni energetski koncept občine Brežice

30.06.2022

Sporočila za javnost

Izvedba popolne zapore ob sanaciji državne ceste in izgradnji kolesarske povezave med Čatežem ob Savi in Krško vasjo

Zaradi nujne sanacije državne ceste in gradnje kolesarske povezave Brežice – Krška vas bo v obdobju od 4.7.2022 od 8. ure do predvidoma 25.7.2022 (z možnostjo podaljšanja) na državni cesti Čatež ob Savi R2-419 uvedena popolna zapora na odseku od gostilne Budič do ŠRC Grič. Obvoz za osebna vozila, avtobuse in traktorje, ki v tem času prevažajo žito v silose, bo čez Čatež ob Savi, tovorni promet pa bo preusmerjen preko Krškega. Obvoz bo v delu med nadvozom čez AC in parkiriščem nad pokritim vkopom Čatež zaradi majhne širine vozišča voden izmenično enosmerno s semaforji.

29.06.2022

Sporočila za javnost

Spominska slovesnost v Rigoncah

Pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo v vasi Rigonce tik ob meji je že 31. leto zapored potekala spominska slovesnost v spomin na borca Jerneja Molana in osamosvojitveno vojno, ki je pustila močan pečat v obmejnem kraju in občini. Družina, soborci, krajani, predstavniki občine, vojašnice, policije in veteranskih organizacij so se poklonili padlemu borcu in vsem, ki so zaslužni za naših 31 let v samostojni Sloveniji.

Naloži več novic