Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

03.04.2020

Sporočila za javnost

V občini Brežice omogočen prehod državne meje z Republiko Hrvaško za potrebe kmetijstva

Občina Brežice se zaveda težave s katero se srečujejo kmeti, ki imajo kmetijska zemljišča na Hrvaškem, od kar je državna meja zaprta zaradi ukrepov preprečevanja širjenja epidemije, saj je sedaj čas za številna opravila na njivah in poljih. Zato je Občina Brežice v kontaktu s predstavniki Policijske uprave Novo mesto in s pristojnimi ministrstvi (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvom za notranje zadeve) ter s hrvaškimi varnostnimi organi pridobila odgovor o režimu prehajanja državne meje v času izvajanja ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom COVID -19 za upravičence po Sporazumu med Republiko Slovenijo (RS) in Republiko Hrvaško (RH) o obmejnem prometu in sodelovanju.

02.04.2020

Sporočila za javnost

Nakup hrane pri lokalnih ponudnikih – dopolnjen seznam ponudnikov

V dogovoru z Občino Brežice se je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice dogovoril z lokalnimi kmetijami in ponudniki hrane, da lahko njihove izdelke kupite tudi pri njih doma oziroma po dogovoru na lokaciji prevzema. Prosimo vas, da ponudnika predhodno pokličete po telefonu in se z njim dogovorite o ponudbi in načinu plačila.

02.04.2020

Sporočila za javnost

Uspešna akcija zbiranja računalnikov za osnovnošolce še poteka

Občina Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) in občanke ter občani so zagotovili 27 dodatnih računalnikov, da bodo vsi učenci osmih osnovnih šol v občini Brežice lahko nemoteno sledili pouku na daljavo.

27.03.2020

Sporočila za javnost

Akcija zbiranja računalnikov za potrebe osnovnošolcev

25.03.2020

Sporočila za javnost

Tržnica v Brežicah bo ob sobotah odprta med 7. in 12. uro

Občina Brežice obvešča občanke in občane, da vrata ponovno odpira Tržnica Brežice, kjer bodo ponudniki lahko prodajali kmetijske pridelke in proizvode. Lokalno pridelano hrano bodo občani lahko kupili že to soboto, 28. marca. Prodaja ostalega blaga (tehnično blago, oblačila, obutev, suha roba in podobno) na tržnici v času trajanja epidemije ni dovoljena. Ker je na prvem mestu varnost tako kupcev kot ponudnikov, bo upravljalec tržnice, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., seveda izvajal vse varnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom.

24.03.2020

Sporočila za javnost

Odpiralni časi v občini Brežice

V razmerah epidemije so spremenjeni delovni časi, zato so na ZPTM Brežice naredili seznam odpiralnih časov različnih enot (trgovin, pošt, bencinskih servisov, lekarne) v občini Brežice. V trgovinah imajo med 8. in 10. uro prednost invalidi, upokojenci in nosečnice.

19.03.2020

Sporočila za javnost

Zbiranje vlog za vpis v programe vrtcev za šolsko leto 2020/21

Naloži več novic