Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

13.04.2021

Sporočila za javnost

Občina Brežice letos namenja 105.000 evrov za sofinanciranje javnih del

Občina Brežice vsako leto zagotavlja sredstva za sofinanciranje plač udeležencev programov javnih del. Javna dela potekajo v okviru aktivne politike zaposlovanja in so namenjena spodbujanju socialne in delovne vključenosti ranljivih skupin brezposelnih, izboljšanju njihovih veščin in zaposlitvenih možnosti. V letu 2021 je Občina Brežice z rebalansom povečala sredstva za programe javnih del v višini 15.000 evrov, predvsem zaradi povišanje minimalne plače, izplačila regresa in dodatka na delovno dobo.

08.04.2021

Sporočila za javnost

8. april - svetovni dan Romov

Vsem pripadnicam in pripadnikom romske skupnosti v občini Brežice in širše čestitamo ob svetovnem dnevu Romov in jim želimo vse dobro!

06.04.2021

Sporočila za javnost

Javna obravnava Sprememb in dopolnitev OPPN za stanovanjsko območje Savska pot 2, ČAT-19

Seznanjamo vas, da je v okviru javne razgrnitve Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko območje Savska pot 2, ČAT-19 v sredo, 7.4.2021 ob 16. uri predvidena javna obravnava, ki je zaradi ukrepov zajezitve koronavirusa odpovedana.

01.04.2021

Sporočila za javnost

Velikonočno voščilo

01.04.2021

Sporočila za javnost

»NALEZIMO SE DOBRIH NAVAD – CEPIMO SE« - cepljenje v občini Brežice

Covid-19 je poimenovanje za bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus SARS-CoV-2, za katerega je značilno, da je zelo nalezljiv in se hitro širi med ljudmi. Bolezen ima lahko težji potek, ki pri 20 odstotkih obolelih zahteva bolnišnično zdravljenje, medtem ko lahko okužbo na druge ljudi prenesejo tudi osebe, ki okužbo prebolevajo brez simptomov in znakov bolezni.

01.04.2021

Sporočila za javnost

Beseda župana ob 16. obletnici vodenja občine Brežice

Spoštovane občanke, spoštovani občani, ob 16. obletnici vodenja občine in sodelovanja z vami želim z vami deliti tudi nekaj misli in spominov. V četrtek, 1. aprila 2021, bom obeležil 16 let, kar mi je bilo zaupano vodenje občine Brežice. V tem obdobju ste mi petkrat izrekli podporo in s skupnimi močmi smo uspešno razvijali občino in krepili našo lokalno skupnost. Verjamem, da smo ponosni na našo občino, ki se enakomerno in uravnoteženo razvija po vseh krajih in področjih.

23.03.2021

Sporočila za javnost

Gradnja vrtca v Dobovi poteka po načrtih

Dobova – Občina Brežice izvaja investicijo gradnja novega pet oddelčnega vrtca v Dobovi, ki bo zagotovil ustrezne prostorske pogoje za izvajanje predšolske vzgoje in varstva. Stavba novega vrtca je pod streho, trenutno potekajo dela na ravnem delu strehe, izvaja se vgradnja oken, fasada objekta, omet sten v notranjosti in dela na zunanjosti objekta. Rok za dokončanje gradbenih del je do 30.10.2021. V teku je javno naročilo za dobavo in montažo opreme za vrtec, selitev v nove prostore vrtca pa je predvidena v prvi polovici leta 2022.

Naloži več novic