Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

26.07.2024

Sporočila za javnost

V Brežicah gostimo 43. Svetovno prvenstvo v klubskem ribolovu

V Brežicah gostimo 43. Svetovno prvenstvo v klubskem ribolovu, na katerem nastopa 39 ekip iz 24 držav. Tekmovalni del se bo pričel v soboto, 27. julija in zaključil v nedeljo, 28. julija.

23.07.2024

Sporočila za javnost

V Brežicah od 22. do 28. julija poteka mednarodni teniški turnir serije WTT

Brežice, 23. julij – Na lokaciji Teniškega kluba Brežice je potekala novinarska konferenca, namenjena predstavi dogodka, ko Brežice prvič gostijo mednarodni profesionalni ženski teniški turnir pod okriljem Teniške zveze Slovenije (Tenis Slovenija) in Mednarodne teniške zveze (International Tennis Federation). Glavni sponzor turnirja je Teniški klub Brežice v sodelovanju z Občino Brežice. Eden od najpomembnejših ciljev turnirja je omogočiti mladim slovenskim igralcem nastope in izkušnje ter možnost, da si priborijo prve točke za svetovno lestvico. Na novinarski konferenci so sodelovali podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, direktor Tenisa Slovenije Gregor Krušič, predsednik teniškega kluba Brežice Gregor Vučajnk, direktor turnirja Ivan Kostevc, direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Katja Čanžar in tekmovalka iz brežiškega teniškega kluba Veritsa Yaneva.

22.07.2024

Sporočila za javnost

Mestna promenada Brežice 2024 navdušila s programom in rekordnim obiskom

Mestna promenada Brežice, ki je letos v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, potekala od 10. do 19. julija, je znova potrdila svoj sloves najbolj priljubljene poletne prireditve v Posavju. V desetih dneh je privabila 17 tisoč obiskovalcev, ki so uživali v bogatem programu, polnem glasbe, kulture, športnih aktivnosti, ponudbi lokalnih umetnikov in lokalne kulinarike, kar je po mnenju organizatorja najpomembnejše, pa je bil dosežen tudi cilj (še) bolj »zelene prireditve« v središču starega mestnega jedra.

22.07.2024

Sporočila za javnost

Obvestilo glede plovbe v času ribiškega prvenstva - 27. in 28. 7. 2024

JP Komunala Brežice d.o.o. obvešča vse uporabnike, da je zaradi organizacije 43. Svetovnega prvenstva v klubskem ribolovu, 27. in 28. 7. 2024, na delu plovbnega območja, določenega za prireditev, plovba dovoljena zgolj s plovili, ki so vezana na izvajanje prireditve (2. odstavek 13. člena Odloka o določitvi plovbnega režima na reki Savi na območju akumulacijskega jezera Hidroelektrarne Brežice (Uradni list RS, št.68/18 in 197/2020)).

19.07.2024

Sporočila za javnost

Voda v reki Krki primerna za kopanje

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (v nadaljevanju NLZOH) je Občino Brežice obvestil o rezultatih analize kopalnih vod in njihovi primernosti za kopanje. Vzorčenje vode je bilo opravljeno na krajih, kjer se ljudje pogosto kopajo, niso pa pokrita z državnim monitoringom.

16.07.2024

Sporočila za javnost

Obnova Doma kulture Brežice je v polnem teku

Brežice, 16. julij – Obnovitvena dela na objektu doma kulture so se pričela 26. junija 2024, trenutno potekajo rušitve obstoječe gradnje. Na vhodu je odstranjeno zunanje stopnišče s podestom ter stekleni vetrolov, izvedeni so že izkopi za izgradnjo novega vhoda. V dvorani so bile odstranjene vse stare stenske in stropne obloge ter sedeži, poteka rušitev stopnic na katere so bili montirani sedeži, v avli so odstranjeni obstoječi tlaki. Zaključek del in pridobitev uporabnega dovoljenja je predvidena decembra 2024. Obnova dvorane, ki obsega prenovo elektro instalacij z razsvetljavo in ozvočenjem ter izvedbo sistema zmogljive video projekcije, bo pomembno izboljšala kakovost izvedbe prireditev tako za ustvarjalce kot za obiskovalce.

11.07.2024

Sporočila za javnost

Brežice se vračajo na filmski zemljevid s festivalom evropskega filma

Brežice, 11. julija – Zadnji teden v avgustu bodo Brežice živele s filmom, saj bo med 28. in 31. avgustom potekal Festival evropskega filma Brežice 2024, FEF Brežice 2024, ki bo prvič v Brežicah združil ustvarjalce filma, glasbe, umetnosti in lokalna društva na področju kulture, javne zavode na področju turizma in kulture ter turistične ponudnike. Filmski festival, ki bo na ogled ponudil deset filmov in pestro festivalsko dogajanje, bo potekal v organizaciji Društva vKrog, Občine Brežice, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice in Posavskega muzeja Brežice ter v sodelovanju s številnimi akterji iz lokalnega okolja.

Naloži več novic