Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

17.10.2021

Sporočila za javnost

Uradna predaja obnovljenega železnega mostu privabila številne obiskovalce

Temeljito obnovljeni 524 m dolgi železni most preko Save in Krke je bila na sončno oktobrsko soboto predan v namen s tradicionalnim prerezom traku, ki sta izvedla župan Občine Brežice Ivan Molan in minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak v družbi podžupanje Mile Levec, podžupana Bodana Palovšnika, predsednika DZ Igorja Zorčiča, predsednice sveta KS Brežice Alenke Černelič Krošelj, predsednika sveta KS velike malence Roberta veličeviča in predstavnika izvajalca del obnove podjetja Rafael d.o.o. Sevnica Rafaela Drstvenška. Tako župan kot minister in predsednica sveta KS Brežice so v svojih nagovorih poudarili simbol mostu kot sodelovanja in povezovanja, ki je temelj za razvoj in doseganje ciljev.

16.10.2021

Sporočila za javnost

Otvoritev ceste in pločnika na Obrežju ter podpis Sporazuma o sofinanciranju izgradnje 1. etape vzhodne obvoznice Brežic

Obrežje, Brežice, 15. oktober - V prazničnem mesecu oktobru je na Obrežju, pri gostilni Kalin, potekala prireditev ob predaji obnovljene regionalne ceste in zgrajenega pločnika. Pri tem uspešno zaključenem projektu Preplastitev dela regionalne ceste R3-675/1481 ter izgradnja pločnika v naselju Obrežje sta sodelovali Občina Brežice in Direkcija Republike Slovenije za ceste (Ministrstvo za infrastrukturo). Sledil je slavnostni podpis Sporazuma o sofinanciranju 1. etape vzhodne obvoznice Brežic med Ministrstvom za infrastrukturo kot investitorjem in Ministrstvom za okolje in prostor ter Občino Brežice kot sofinancerjema, ki je potekal v gradu Brežice.

13.10.2021

Sporočila za javnost

Župan s predstavniki civilne iniciative glede poteka načrtovane ceste skozi naselje Brezina

Občina Brežice si z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) že več kot 20 let prizadeva za uresničitev vzhodne obvoznice Brežic, ki bo potekala od izvoza za avtocesto na Čatežu ob Savi do Trnja in Bukoška vse do Brezine vključno z nadvozom pri Intemarketu, in bo pomembno izboljšala prometne povezave ter s tem omogočila dobre pogoje za nadaljnji razvoj občine. Direkcija trenutno vodi postopek za izgradnjo novega mostu preko Save z navezavo na del vzhodne obvoznice od Čateških do Trnja, občina pa se je obvezala, da bo izdelala projektno dokumentacijo za nadvoz v Brezini pri Intermarketu za navezavo na cesto vključno do ceste za Črnc.

12.10.2021

Sporočila za javnost

Povabilo k predložitvi predlogov pri oblikovanju Letnega programa področja za proračunsko leto 2022

Občina Brežice vabi vse občanke in občane, nevladne organizacije in javne inštitucije, da podajo svoje predloge pri oblikovanju Letnega programa področja za proračunsko leto 2022.

03.10.2021

Sporočila za javnost

4. oktober je svetovni dan varstva živali

Na današnji svetovni dan živali, ki so ga proglasili že leta 1932, društva za varstvo in zaščito živali po vsem svetu prirejajo dogodke z namenom opozarjanja in opominjanja ljudi, kako pomembno vlogo imajo živali v našem vsakdanjem življenju. Ta dan je posvečen dobrobiti vseh živali in izboljšanju njihovih življenjskih pogojev. Zaščita živali je ena izmed vrednot slovenske družbe, zapisana je v Ustavi RS in je zato dolžnost vsakogar.

01.10.2021

Sporočila za javnost

Ob začetku prazničnega meseca župan Občine Brežice o dosežkih in presežkih

Brežice, 1. oktober – Mesec oktober je v občini Brežice praznični mesec, saj 28. oktobra obeležuje občina praznik v spomin na ustanovitev Brežiške čete leta 1941. Tradicionalno društva, javni zavodi in ostale organizacije v tem mesecu pripravijo pester nabor dogodkov, posvečenih občinskemu prazniku. Župan Ivan Molan je na novinarski konferenci, ki je potekala na grajskem dvorišču pod novo nadkrito konstrukcijo, predstavil dosežke in presežke preteklega obdobja, in se za sodelovanje v časih, ki so polni izzivov, zahvalil občankam in občanom ter občinskemu svetu občine Brežice.

30.09.2021

Sporočila za javnost

Javna razgrnitev Prvih sprememb in dopolnitev OPPN za območje »B4-21C2/1/423_CU-Ob cesti svobode (SD OPPN 1)

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Prvih sprememb in dopolnitev OPPN za območje »B4-21C2/1/423_CU-Ob cesti svobode (SD OPPN 1), ki bo potekala od 1.10.2021 do vključno 2.11.2021.

Naloži več novic