Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

08.12.2022

Sporočila za javnost

Rekonstrukcije državne ceste Čatež ob Savi – Mokrice je zaključena

Občina Brežice skupaj z DRSI rešila nevarno zožitev ceste v Podgračenem - Investicija, ki sta jo skupaj izvajali Občina Brežice in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), je bila zaključena v roku. Po besedah župana Občine Brežice Ivana Molana, si je občina prizadevala za ureditev tega nevarnega odseka državne ceste vse od izgradnje avtoceste. Eden od najpomembnejših ciljev skupnega projekta občine in direkcije je odprava nevarne zožitve na državni cesti R3-675 v Podgračenem, prostor za razširitev so izvajalci pridobili z umestitvijo podpornih zidov. Projekt prinaša povečanje prometne varnosti z izgradnjo površin za pešce, avtobusnih postajališč in ureditvijo vozišča.

01.12.2022

Sporočila za javnost

V petek, 2. 12. 2022, ob 6. uri sprostitev prometa na državni cesti Čatež ob Savi - Krška vas

Izvajalec del sanacije državne ceste R2-419 na odseku Krška vas - Čatež ob Savi (od km 10,600 do km 11,400) je obvestil občino, da bo v petek, 2. 12. 2022, ob 6. uri sproščena popolna prometna zapora za ves promet. Promet bo na tem odseku od nekdanje gostilne Point do ŠRC Grič potekal kot prej ob polovični zapori s semaforji.

29.11.2022

Sporočila za javnost

Brezplačen ogled Vodovodnega stolpa podaljšan do konca leta

Zanimanje za ogled prenovljenega bisera naše občine – Vodovodnega stolpa je izredno veliko. Z namenom, da čim večjem številu občanom omogočimo ogled stolpa, smo se odločili, da podaljšamo možnost brezplačnega ogleda do konca leta.

25.11.2022

Sporočila za javnost

Obnova lokalne ceste Cerklje – Črešnjice se bo nadaljevala z ureditvijo večnamenske poti

Občina Brežice v 2022 obnavlja lokalno ceste Cerklje ob Krki – Črešnjice in gradi pločnik v naselju Cerklje ob Krki. Projekt sofinancira Ministrstvo za obrambo v skladu z leta 2007 sklenjenim Dogovorom o medsebojnem sodelovanju v zvezi s projektom posodobitve vojaškega letališča Cerklje ob Krki z namenom, ki občino in ministrstvo povezuje k skupnim vlaganjem v lokalno infrastrukturo. Občina trenutno izvaja dve fazi projekta Obnova lokalne ceste LC 024011 Cerklje ‐ Črešnjice in izgradnja pločnika (projekt je razdeljen na štiri faze). Najprej se je izvedla faza projekta, ki obsega rekonstrukcijo ceste med Cerkljami ob Krki in Črešnjicami v dolžini 720 m, sedaj se izvaja faza, ki vključuje obnovo ceste z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave v naselju Cerklje ob Krki v dolžini 180 m ter priključkom na državno cesto R2-419. Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, želi občina z obnovo ceste in gradnjo pločnika z javno razsvetljavo izboljšati prometno varnost v prometu.

25.11.2022

Sporočila za javnost

Brežice, moje praznično mesto 2022

ZPTM Brežice je pripravil praznični program v času od 3. do 31. decembra. Potekali bodo številni dogodki na prostem, predstave za najmlajše, koncerte za vse generacije, plesni večer ter prednovoletni in silvestrski koncertni večer v starem mestnem jedru mesta. Z dogodki svoja vrata odpira tudi brežiški grad, zaživele bod mestna ulica, gostinski ponudniki v mestu pa že vabijo s posebno praznično ponudbo.

25.11.2022

Sporočila za javnost

Obvestilo o popolni zapori ceste Krška vas - Čatež ob Savi

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in izvajalec del obveščata, da bo na cesti R2-419, na odseku Krška vas - Čatež ob Savi (od km 10,600 do km 11,400) zaradi izvedbe hladne reciklaže afaltne plasti nujno potrebno vzpostaviti popolno zaporo navedenega odseka. Popolna zapora ceste bo vzpostavljena v času od 28. 11. 2022 do 2. 12. 2022

24.11.2022

Sporočila za javnost

Namesto črnega, v Brežicah zeleni petek

Evropski teden zmanjševanja odpadkov obeležujemo med 19. - 26. novembrom in predstavlja eno izmed največjih evropskih ozaveščevalnih pobud o zmanjševanju odpadkov in varstvu okolja. Tematski fokus letošnjega leta je tekstil. V Brežicah se lahko udeležite različnih dogodkov in prispevate k zmanjševanju onesnaževanja okolja.

Naloži več novic