Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

20.02.2020

Sporočila za javnost

Občina Brežice ima proračuna za leti 2020 in 2021

Na 11. redni seji Občinskega sveta Občine Brežice so svetnice in svetniki z veliko večino potrdili sprejem odlokov o proračunih za leti 2020 in 2021. Skupna višina proračunov znaša skoraj 70 milijonov evrov, od tega občina dobrih 31 milijonov evrov namenja za investicije. Glavno vodilo pri pripravi proračunov je bilo zagotoviti sredstva za nemoteno življenja občanov in načrtovati enakomeren razvoj občine s pomočjo investicij po vseh krajih.

12.02.2020

Sporočila za javnost

Dan odprtih vrat na Občini Brežice

Občina Brežice se je 12. februarja pridružila vseslovenski akciji Dan odprtih vrat, ki je potekala po številnih občinah po Sloveniji na pobudo Skupnosti občin Slovenije. Direktorica občinske uprave mag. Gordana Radanovič je obiskovalce pozdravila in jih spomnila, da so vrata občine vsak dan odprta za njihova vprašanja in pobude, saj je občina tu zaradi občanov. Predstavljeni so bili programi, namenjeni višji kakovosti življenja starejših v občini, podžupanja Mila Levec pa je predstavila načrte občine za v prihodnje – občina bo nadaljevala z enakomernim razvojem vseh 20 krajevnih skupnosti in investicijami v vrtce, vodovode, kanalizacijo in cestno infrastrukturo.

10.02.2020

Sporočila za javnost

Si upaš staviti na svoje zdravje?

Si dopolnil 15 in nisi starejši od 29 let? Če je odgovor da, mogoče ravno TI lahko postaneš ambasador projekta "Stavi na zdravje". Občina Brežice vabi vse, ki si upate sprejeti 6-mesečni športni izziv za dosego svojega cilja.

10.02.2020

Sporočila za javnost

Dan odprtih vrat Občine Brežice – sreda, 12. 2. 2020, ob 9. uri

Občina Brežice se pridružuje vseslovenski akciji Dan odprtih vrat, ki bo potekala po številnih občinah po Sloveniji na pobudo Skupnosti občin Slovenije.

30.01.2020

Sporočila za javnost

Gradovi Posavja prejeli nagrado za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je v sredo, 29. januarja, pričel osrednji turistični sejem Alpe-Adria in mednarodni strokovni sejem okusov GASTexpo & Sladoled. Na razstavnem prostoru sejma Alpe-Adria se je predstavila tudi Občina Brežice z Zavodom za podjetništvo in turizem, Občinsko turistično zvezo Brežice, Turističnimi društvi Bizeljsko, Dobova, Kapele in Sromlje ter z gradom Brežice v sklopu projekta Gradovi Posavja, ki je na sejmu tudi prejel nagrado Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu.

23.01.2020

Sporočila za javnost

4. kmetijski forum o pametnih tehnologijah, odpornih sortah rastlin in avtohtoni pasmi

V večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice je v sredo, 22. januarja, potekal 4. kmetijski forum Občine Brežice z naslovom Okoljski izzivi v kmetijstvu. Ker se kmetijstvo večkrat znajde na zatožni klopi kot onesnaževalec okolja s pesticidi, se je Občina Brežice odločila, da s pomočjo strokovnih predavanj predstavi možnosti za zmanjšanje uporabe pesticidov pri pridelavi hrane.

Naloži več novic