Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

26.09.2023

Sporočila za javnost

Župan z mažoretkami sodeloval na 16. mednarodnem festivalu Larnaka (Ciper)

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je v septembru na povabilo župana Občine Larnaka Andreasa Vyrasa in Združenja za kulturno dediščino Nikozije skupaj z Društvom mažoretke Dobova udeležil 16. mediteranskega festivala folklornih plesov, zborov in godb. Obe občini sta turistični in močno podpirata kulturno dediščino, zato je bil tradicionalni mednarodni festival, ki je bil nagrajen z Unescovim priznanjem za področje kulturne dediščine kot eden izmed najboljših folklornih festivalov na svetu, dobra priložnost za nova povezovanja in prihodnja sodelovanja tako občine kot društva.

25.09.2023

Sporočila za javnost

19. dnevu slovenskih lekarn se pridružuje tudi Lekarna Brežice

Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu že vrsto let izvaja enega najbolj prepoznavnih projektov za promocijo zdravja, ki ga imenujejo Dan slovenskih lekarn. Dan slovenskih lekarn je praznik, ki ga farmacevtski delavci po lekarnah v Sloveniji praznujejo vsako leto 26. septembra, na dan, ko godujeta sv. Kozma in Damjan, ki sta zavetnika zdravnikov in lekarnarjev.

25.09.2023

Sporočila za javnost

Odgovor Občine Brežice na anonimno prijavo v zvezi z najemom občinskega tržnega stanovanja

Občina Brežice je dne 6. 9. 2023 po elektronski pošti prejela v morebitno reševanje zadevo s strani Inšpektorata RS za stanovanja, ki se nanaša na domnevne nepravilnosti pri oddaji občinskega stanovanja v najem. Anonimno pritožbo na inšpektorat je podala oseba, ki smatra, da je občina neupravičeno oddala stanovanje, do katerega naj bi bila kot socialno ogrožena, po njenih predvidevanjih, upravičena ona.

20.09.2023

Sporočila za javnost

Evropski teden mobilnosti krepi medgeneracijsko sodelovanje

Občina Brežice že 16. leto zapored sodeluje v projektu Evropski teden mobilnosti, katerega osnovni namen je ozaveščanje javnosti o pomenu trajnostne mobilnosti za čistejše okolje in boljše počutje občanov, med leti pa se je izkazalo, da projekt povezuje tudi različne generacije.

20.09.2023

Sporočila za javnost

Rezultati vzorčenja sedimenta in prvotnih tal na poplavljenih področjih

Vlada RS je konec prejšnjega tedna na svoji spletni strani objavila rezultate vzorčenja sedimenta in prvotnih tal na poplavljenih področjih, ki ga je po avgustovskih poplavah izvedla Agencija RS za okolje - ARSO.

19.09.2023

Sporočila za javnost

Obvestilo o popolni zapori ceste v središču mesta

Obveščamo vas, da bo zaradi dogodka Dan brez avtomobila, ki poteka v sklopu dogodkov Evropskega tedna mobilnosti 2023, zaprta Cesta prvih borcev med križiščem s Bizeljsko cesto in Kržičnikovo ulico, in sicer od četrtka, 21. 9. od. 6.ure do petka, 22. 9. do 20.ure.

19.09.2023

Sporočila za javnost

Župan Ivan Molan sprejel olimpijskega podprvaka v geografiji

Poletne počitnice so za večino otrok in dijakov obdobje, ko za nekaj časa pozabijo na šolske obveznosti. Alexander Škof, dijak tretjega letnika Gimnazije Brežice pa si bo letošnje počitnice zapomnil po učenju in izjemnem uspehu, kar dijakom iz Slovenije na geografski olimpijadi še ni uspelo. Ob posebnem mednarodnem dosežku mu je čestital tudi župan Ivan Molan.

Naloži več novic