Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

18.10.2024

Sporočila za javnost

Občina Brežice prejemnica mednarodne nagrade za razvoj podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi

Občina Brežice je na Svetovnem kongresu podjetnikov v Črni gori, ki poteka med 16. in 19. oktobrom 2024, prejela veliko nagrado in priznanje GlobalLocal za ustvarjanje spodbudnega okolja za razvoj podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi. Občina Brežice je bila prepoznana kot primer dobre prakse na področju trajnostnega razvoja, okoljske odgovornosti in dobrega mednarodnega sodelovanja.

16.10.2024

Sporočila za javnost

Praznično pred Vodovodnim stolpom – predstavitev turističnih društev, kuhanje golaža in ogledi

Občina Brežice je že četrto leto pripravila prireditev Predstavitev turističnih društev in kuhanje županovega golaža, ki od odprtja prenovljenega Vodovodnega stolpa vključuje tudi dan odprtih vrat, ko so na voljo brezplačni vodeni ogledi tega simbola mesta in občine. Po kulturnem programu je sledila razglasitev najboljšega golaža in najlepše stojnice, dogodek se je zaključil s pogostitvijo za vse obiskovalce z golažem.

15.10.2024

Sporočila za javnost

Obvestilo o zapori občinskih cest 18. 10. 2024

Obveščamo vas, da bo v petek, 18.10.2024, od 17. do 20. ure potekala vaja sil zaščite in reševanja Občine Brežice, simulacija »Požar grad Brežice 2024«, zato bo potrebna zapora dela mestnega jedra od občinske stavbe do gradu, Ulice stare pravde in ceste pod gradom.

14.10.2024

Sporočila za javnost

Na Žejnem v prazničnem oktobru svečano predali namenu novi pločnik

Žejno, 11. oktobra – V prazničnem mesecu je na Žejnem potekala svečana otvoritev rekonstruirane ceste in novozgrajenega pločnika, ki bosta pomembno prispevala k večji prometni varnosti. Vsa sredstva za uresničitev investicije je zagotovila Občina Brežice, dobrih 583.000 evrov. Na 463 m dolgem odseku je bil zagotovo najzahtevnejši del investicije ureditev nevarne ožine, kjer je sedaj za varnost pešcev poskrbljeno z novim pločnikom in zaščitno ograjo.

11.10.2024

Sporočila za javnost

Znani dobitniki občinskih priznanj in oktobrskih nagrad za leto 2024

Brežice, 11. oktobra – Na 11. seji Občinskega sveta Občine Brežice so svetnice in svetniki soglasno potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade in priznanje občine za leto 2024, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Nagrade in priznanje bodo prejemnikom podeljeni na slavnostni seji občinskega sveta, na predvečer praznika Občine Brežice, 27. oktobra 2024. Priznanji bosta prejeli podjetji Mizarstvo Medved in Reklame Žarn, oktobrske nagrade pa Anton Kranjčič, Boris Stajnko in Silvo Klemenčič.

10.10.2024

Sporočila za javnost

Vabljeni na javno razpravo o prometnih izzivih naše občine

Občina Brežice vabi občanke in občane k sodelovanju v postopku izdelave Občinske celostne prometne strategije (OCPS) na javni razpravi ''Ob kavi do rešitev: Razprava o prometnih izzivih naše občine.''

10.10.2024

Sporočila za javnost

Javna razgrnitev modelov vrednotenja nepremičnin in poskusni izračun

Na podlagi 1.odstavka 19.člena Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN-1, Ur. l., št.77/17 in 33/19) Geodetska uprava objavlja Predlog modelov vrednotenja nepremičnin in poskusni izračun.

Naloži več novic