Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

23.04.2024

Sporočila za javnost

Javna razgrnitev Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (SD OPPN) za Trnje – Kregarjeva ulica, ki bo potekala od 26.4.2024 do vključno 27.5.2024.

23.04.2024

Sporočila za javnost

Nekdanji sekretar na ministrstvu za notranje zadeve označil Obrežje kot neprimerno lokacijo za azilni dom, Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov pa nima študij o primernosti lokacij

V ponedeljek, 22. aprila, si je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler skupaj z županom Ivanom Molanom ogledal lokacijo na Obrežju, kjer država načrtuje azilni center. Na podlagi izkušenj na področju varnosti in migracij je tudi sam ocenil lokacijo kot neprimerno, saj ponuja priložnost za kriminal in iskanje priložnosti migrantov za pot naprej kot je npr. skrivanje v tovornjakih. Izpostavil je tudi pomanjkanje policistov, ki pomembno vpliva na vprašanje varnosti lokalne skupnosti, ta se bo še povečala ob čedalje večji možnosti stavke slovenskih policistov.

22.04.2024

Sporočila za javnost

Uspešen zaključek 14. Dnevov podjetniških priložnosti v Brežicah

Z namenom zagotavljanja celovitega podpornega okolja za podjetnike in potencialne podjetnike na regijskem nivoju je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice tudi letos organiziral brezplačna usposabljanja in delavnice pod skupnim imenom »Dnevi podjetniških priložnosti«.

22.04.2024

Sporočila za javnost

Obvestilo o delu novega izvajalca v zobozdravstveni ambulanti v Zdravstvenem domu Brežice

Zdravstveni dom Brežice obvešča, da je v zobozdravstveni ambulanti v Zdravstvenem domu Brežice pričel z delom Mateo ČAGALJ, dr. dent. med..

19.04.2024

Sporočila za javnost

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Čatež ob Savi, 18. april – Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo pridobitev - razgledno ploščad, iz katere se odpira izjemen razgled po dolini reke Save vse do Kamniško-Savinjskih Alp, Orlice in tudi preko meja naše države, na Hrvaško. Z enim pogledom je tako rekoč mogoče zaobjeti celotno Brežiško-krško polje. S pomočjo močnega daljnogleda in povezljive kode si lahko obiskovalci sedaj ogledajo številne naravne in kulturne znamenitosti. Za projekt je Občina Brežice zagotovila 170.000 evrov, cca 111.000 evrov naj bi sofinancirala država, gre za sredstva Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki so namenjena za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah. Dela na terenu so se začela decembra 2023 in bila zaključena konec marca 2024.

18.04.2024

Sporočila za javnost

Javni poziv za oddajo mladinskih projektov – AKCIJA MLADIH

Občina Brežice objavlja Javni poziv zainteresirani javnosti za sodelovanje pri odločanju o finančni podpori mladinskim projektom – SVET MLADIH.

18.04.2024

Sporočila za javnost

V letu 2024 občina namenja 860.000 evrov za programe športa, kulture, mladine, turizma ter zdravstva in sociale

Brežice, 17. aprila - V občini Brežice se izvajajo številni projekti in programi, ki so namenjeni izboljšanju kakovosti življenja, spodbujanju družbene povezanosti ter reševanju družbenih problemov in izzivov občanov. To področje je ključno za razvoj družbe in doseganje trajnostnega in vključujočega napredka. Občina Brežice je v letu 2024 za pet področij (šport, kultura, mladina, turizem ter zdravstvo in sociala) objavila sedem razpisov, prejela 164 vlog za sofinanciranje. Občina je podprla programe in projekte v skupni vrednosti 763.699,16 evrov, ter preko neposrednih pogodb programe in projekte JSKD, OZ Rdeči križ Brežice ter Zveze prijateljev mladine Krško v vrednosti 96.850 evrov, skupaj torej 860.549,16 evrov.

Naloži več novic