Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

2. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Pri pripravi proračuna ste v predvolilnem času obljubili participativni proračun. Ga lahko pričakujemo? Pomembno je še, da ga resno izvedete, ker drugače bo to neslavno propadlo.

2. Rondo Čatež ob Savi – Dvorce pri vstopu v Brežicah – pozivam župana, da posreduje na Direkciji za ceste oz. pri upravljavcu, ker je okolica rondoja zelo neurejena. Ker gre za vstopno točko v turistično občino kakršna smo, bi bilo pošteno, da se ta zadeva uredi in mislim, da bi bila teža večja, če bi prišel dopis iz strani župana.

3. Glede na to, da smo danes tako radodarno dodelili denar sebi, predlagam, da občina pristopi k ureditvi vseh javnih otroških igrišč na območju občine Brežice. Ni potrebno zamenjati igrišč, ampak jih samo obnoviti, ker so nekatera zelo dotrajana. Predvidevam, da bo 150.000 EUR, kolikor smo jih dali sebi, dovolj.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:

1. Če se obljubil glede proračuna, bom tako tudi naredil.

2. Ne gre za 150.000 EUR. Definitivno pa bo sestavni del proračuna in računam, da bo lahko to participativni proračun pokril in bodo občani povedali katera igrišča si želijo urediti.

Info

Datum:

04.02.2019


Izpraševalec:

Matija Kolarič


Stranka:

SOCIALNI DEMOKRATI