Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

12. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Zanima me, če je občina obveščena oziroma seznanjena, kdaj se izvajajo nočni poleti v vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki? Opažam, da se zadnje čase glasni manevri izvajajo globoko v noč (okoli 23:00). So moteči in onemogočajo počitek. Vem, da so se na lansko vojaško vajo pripravljali z izrednim obveščanjem po krajevnih skupnosti, sredstvi javnega obveščanja, zdaj pa se mi zdi, da je v duhu militarizacije in v duhu izrednih dogodkov delajo to malo po svoje in to ni prav. Zanima me, če občina ve kakšen je urnik in če ve, bi bilo prav, da o tem obvesti prebivalke in prebivalce.

2. Ljudski glas na Črešnjicah zna povedati, da je izvedba križišča v Črešnjicah drugačna od prvotne idejne zasnove, zato prosim, da mi odgovorite, če je to res. V kolikor je temu tako, me zanima, v kakšni meri je izvedba drugačna od prvotne idejne zasnove in zakaj je temu tako. O projektu smo (sicer pod različnimi imeni) odločali tudi na občinskem svetu, zato me kot svetnika zanima, kakšna je realizacija projekta.

3. Opozoril bi tudi, da sem že enkrat spraševal o božirih – gre za plastične tulce, ki so obstali ob cestišču ne vkopani. Imam prijatelja, ki si je kupil hišo tam in prav bi bilo, da ve, ali si mora zakopati v parcelo ali si lahko odreže.

4. V Krški vasi pred mostom čez reko Krko sta na obeh straneh cestišča dve avtobusni postaji, ki sta v obupnem - razpadajočem stanju in kazita podobo. Prosim občino, da urgira pri vodstvu KS.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor mag. Gordana Radanovič:
Vojaška vaja je še vedno v teku in o tem ste bili obveščeni tako s strani MORS-a kot strani Občine Brežice. Napovedani so tudi nočni preleti. Sedaj bodo mogoče malce pogostejši. Natančnega urnika pa tudi občine ne pozna.

Odgovor David Flajnik:
1. Glede projekta v Črešnjicah, prvič slišim, da ni narejen po projektni dokumentaciji. V fazi projektiranja je bilo več kot 10 variant, ki so bile usklajevane s prebivalci. Zadevo bomo preverili, a verjamem, da je narejeno vse po projektni dokumentaciji. Gre za obnovo oz. rekonstrukcijo treh križišč na Črešnjicah.

2. Cevi so od Telekoma, ki jih je postavil notri. Vedno jih obveščamo, ko imamo kakšne investicije. Kaj s temi cevi narediti pa je najbolje, da se krajani obrnejo na Telekom, ki bo tudi priključeval to optiko. Cevi bi se lahko skrajšale (odrezala). Mi nimamo informacije, kdaj bodo optiko razpeljali po Črešnjicah. Odgovor je bil podan med zadnjimi pobudami in vprašanji.

3. Obe avtobusni postaji sta v takšnem stanju kot si povedal. Tam je dokončana projektna dokumentacija za izgradnjo kolesarske steze in so obe te avtobusni postaji z nadstrešnicami zajete tudi v projektu in se bosta zamenjali z novimi v fazi izgradnje.

Info

Datum:

01.06.2020


Izpraševalec:

Peter Dirnbek


Stranka:

LEVICA