Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14. seja Občinskega sveta občine Brežice

Ko govorimo o stanovanjih, tudi o teh, ki naj bi jih dobili od vojske, predlagam, da bi bilo nekaj teh stanovanj varovanih za starejše. Ogromno stanovanj in hiš imajo vdove v Brežicah in če bi šle v najem v varovana stanovanja, bi se tudi hiše izpraznile in verjetno bi se marsikatero stanovanjsko vprašanje rešilo.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Z revitalizacijo bivšega objekta Doma upokojencev Brežice bo znotraj objekta vzpostavljenih cca 40 stanovanjskih enot, primarno namenjenih starejšim. Uporabniki teh naj bi bili predvidoma starejši od 65. leta, ki glede na svoje potrebe in zmožnosti želijo bivati v manjših bivalnih prostorih. Gre za osebe, ki so opravilno sposobne in sposobne samostojnega bivanja. Nove kapacitete zagotavljajo enote površine od cca 25m2 do cca 50m2. Enote bodo cenovno dostopne. Ob zavedanju potreb ciljne skupine uporabnikov bo upravljavec v objektu zagotovil tudi podporni kader (hišnik, gospodinja in vratar). Občina želi s takšno namembnostjo pripomoči k reševanju stiske starejših in jim pomagati pri ohranjanju čim daljšega samostojnega bivanja.
Vsebinski del projekta revitalizacije se v zgoraj opisanem delu popolnoma ujema z izvajalcem tipa A po aktualnem predlogu Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je v predvideni pristojnosti občin.

Info

Datum:

05.10.2020


Izpraševalec:

Jožica Sušin


Stranka: