Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nadaljevanje 2. seje Občinskega sveta občine Brežice

Vprašanje s strani turističnih delavcev, ki se ukvarjajo s turizmom ob reki Krki in športni delavci, ki se ukvarjajo z vodnimi športi, saj se bliža sanacija in rekonstrukcija mostu na Borštu. Prosimo, če se lahko s strani firme Rafael d. o. o., ki bo izvajala rekonstrukcijo pridobi informacijo, kdaj se bodo izvajala dela, saj vodni športi potekajo med mesecem majem in oktobrom. Potrebujejo odgovore ali lahko planirajo aktivnosti ali ne in v primeru da bo izvedljivo, če bo lahko občina zagotovila varnost.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor župana:
Na občini nismo bili seznanjeni, da bi imel most na Borštu kak vpliv glede tega, se bomo pa z njimi pogovorili in preverili ali bi to predstavljalo kakšno oviro za kopalno sezono. Pozanimali se bomo in podali pisni odgovor na to.

Izbranemu izvajalcu del je bila posredovana vaša prošnja in smo od njega in s strani odgvoornega nadzora pri projektu pridobili naslednje informacije: -
"Vožnja s čolni pod obstoječim mostom je nevarna in se ne priporoča. Ko se bo formiralo gradbišče bo zadrževanje za nepooblaščene na gradbišču prepovedano. Prav tako bo prepovedana tudi plovba pod in v območju mostu – delovišča. Za morebitne organizirane skupine bo prehod možen ob predhodni uskladitvi varnostnih ukrepov in prevzemu odgovornosti s strani organizatorja plovbe"

Pripravljalna dela se naj bi predvidoma začela še v mesecu maju odvisno od vremena. Bolj podroben plan se bo izvedel po 22.5.23, ko bomo dobili PZI v pregled in odobritev.

Info

Datum:

27.03.2023


Izpraševalec:

Mojca Florjanič


Stranka:

GIBANJE SVOBODA