Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nadaljevanje 2. seje Občinskega sveta občine Brežice

1. Vprašanje s strani prebivalcev okolice Cerkelj ob Krki glede bivših objektov agrarije, ki so sedaj v privatni lastnini. Namerava se namestiti rome iz Dobruške vasi in Šentjerneja saj je lastnih iz tistih krajev in da ta že ureja okolico glede tega. Zanima me ali je občina s tem kaj seznanjena in če je možno pridobiti kakšne informacije bodisi da se pomiri prebivalce ali da zavzamemo neko stališče če se to resnično namerava zgoditi.
2. Pomanjkljivo vzdrževanje javne razsvetljave po mestu Brežice. Pomanjkanje razsvetljave pri transformatorski postaji v Gubčevi ulici, ki predstavlja razdaljo med severnim in južnim delom te ulice, ali je možna postavitev droga za javno razsvetljavo.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor župana:
Kar se te Romov upamo in mislimo da jih je nemogoče naseliti na kmetijski farmi zaradi potrebnih prostorskih pogojev, ni pa odveč da smo pozorni na takšne stvari. V primeru da bi kdo želel spremeniti kmetijsko farmo v bivalno območje, bi moral verjetno imeti spremembo načrta in oppn. Prav pa je da povemo, da imamo na občini kar precej aktivno in bom jutri sprejet na tožilstvo, ker se tudi policija izgovarja da ti nič ne ukrepajo, tožilstvo pa pravi da nimajo dovolj dokazov in se nas je na podlagi tega 11 županov povezalo in želimo spremembo zakonodaje, kar je že bilo predlagano v parlamentu in zavrnjeno. Ena izmed pobud je bila da bi šli v zbiranje 5.000 podpisov po dolenjskem in Posavju, na kar bi županje vložili spremembo zakonodaje. Zavedamo se, da je romska problematika v naši občini vse bolj nasilna in zelo naporna saj je vedno več kraj tudi po dnevi, največ v Cerkljah, Veliki Dolini in pa tudi v Brežicah. Definitivno si želimo, da bi prišlo do spremembe in bolj normalnega življenja.


Glede na to da je za vami še vedno vodstvo komunale, verjamem da so slišali, vendar mislim da to ne bi smel biti tak problem saj se zadnje čase luči intenzivno popravljajo. Nekateri se celo jezijo ko to servisirajo, da morajo biti včasih podnevi prižgane. Kar pa se tiče novih investicij morajo biti najprej sprejete v proračunu, drugo pa je če gre za vzdrževanje že obstoječih. Zadevo si bomo zabeležili in preverili, če bo ostala v rebalansu.

Info

Datum:

27.03.2023


Izpraševalec:

Stanko Tomše


Stranka:

KORAK NAPREJ IN SONCE