Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

8. seja Občinskega sveta občine Brežice

Zelo hvaležna sem, da živim v tako lepi občini, da lahko v tej občini vzgajam otroke, da lahko delam. Naša občina postaja tudi vse bolj obljudena. Vsaj območje okoli zdravstvenega doma. Danes zjutraj sem se počutila kot Zagrebčanka, ker sem 15 minut iskala parkirno mesto. Nisem mogla it peš, ker sem prevažala bolnika. To se je začelo tako kot večinoma pri vseh tudi prisotnih, v tistem krogu kjer so parkirišča, potem sem šla pred in za bolnišnico pa na travnik, kjer je bilo vzpostavljeno parkirišče zaradi obnove. Na koncu sem pri balonu našla eno malo luknjo in tam pustila avto. V teh 15-ih minutah sem spet, kot vsakič, ko grem mimo, opazila medobčinski inšpektorat, ki je na tem območju našel zlato jamo in zelo pridno vsem piše kazni. Jaz ne vem, mi seveda ne smemo reči, da je tam dovoljeno napačno parkiranje, a vseeno, da bi res prišlo do pobude, da ne iščejo tudi tiste 5 minutne prekrškarje.
Najbolj me zanima, gledala sem v proračunu 2025 ni veliko sredstev planiranih za garažno hišo. Kakšne so občinske namere na tem področju? Namreč proučila sem projekt Mestne občine Koper za garažno hišo Sonce, kjer so za to, ker so jo v idejni zasnovi zapeljali v smer zelenega, od e-koles, do e-polnilnic in so jo tudi povezali z mestnim avtobusom, so dobili 80% sofinanciranih sredstev. Tako da, ker smo zdaj v fazi papirologije, bi bilo smotrno razmisliti tudi v to smer.
Podajam še pobudo, ki prihaja od lokalnega arhitekta, gradbenika. Proučitev ali je lokacija garažne hiše o kateri smo zadnje čase govorili oziroma niti ne vem, če je že točno določena, fiksna ali bi se vseeno proučilo, če se jo lahko postavi na travnik ob bolnišnici, na območju trenutnega parkirišča za zaposlene v zdravstvenem domu. Gospodarstvo je prepoznalo dogodke kot nekaj kar je v Brežicah zelo obljudeno. V času vseh dogodkov v športni dvorani v Brežicah je dejansko za prebivalce, ki živijo v okolici zelo težko, ker je vse zaparkirano in gostje tudi nimajo kje parkirati. V tem primeru pa bi garažna hiša bila še toliko bolj uporabna, tako za osnovno šolo, športno dvorano, zdravstveni dom in bolnišnico.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor župana:
Kar se tiče parkiranja, mislim, da smo mi omogočili nadomestno lokacijo in ni tako daleč, da ne bi mogli tam parkirati. Zelena površina, če bi vprašali arhitekte ali druge ljudi, je za njih zelo dragocena in sigurno ne dajo vse pozidati. Lokacija, če gledamo na zdravstveni dom, lekarno in vse ostalo je najbolj ugodna. In tudi za kino in vse drugo. Lahko še preverimo, a dvomim, da je bolj primerna lokacija od predvidene. S predlaganim bi naredili, da res ne bi imeli več nič zelenih površin v Brežicah.

Info

Datum:

11.04.2024


Izpraševalec:

Katja Čanžar


Stranka:

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA