Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.10.2020 / Sporočila za javnost

Javna razgrnitev OPPN za umestitev sončne elektrarne na območju odlagališča za sedimente D3

Deli na FBNatisni

Občina Brežice objavlja javno naznanilo o javni razgrnitvi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za umestitev sončne elektrarne na območju odlagališča za sedimente D3, ki bo potekala od 16.10.2020 do vključno 16.11.2020.

Predmet prostorskega akta se nanaša na umestitev sončne elektrarne na desnem bregu reke Save, na območju odlagališča sedimentov ob akumulacijskem bazenu hidroelektrarne Brežice. Gradivo je objavljeno na spletni strani občine na naslovu www.brezice.si/sl/prostor.

Javna obravnava prostorskega akta bo v sredo, 21.10.2020 ob 16. uri v sejni sobi na Občini Brežice in po potrebi naslednjo sredo, 28.10.2020 ob 16. uri.

Zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa Občina Brežice sledi izvajanju preventivnih ukrepov pristojnih državnih institucij, katerim se prilagodi način izvedbe javne razgrnitve in javne obravnave tega akta. V času javne razgrnitve sta osebni vpogled prostorskega akta ter udeležitev na javni obravnavi mogoča po predhodni najavi in potrditvi termina, ki ga dogovorite s pristojno osebo občine Tanjo Rus (tel. št. 07/620 55 73, e-pošta: tanja.rus@brezice.si).

Pisne pripombe in mnenja na prostorski akt lahko zainteresirani v času javne razgrnitve podate pisno po pošti na Občino Brežice, Oddelek za prostor, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice ali na elektronski naslov: tanja.rus@brezice.si.

Občina bo preučila pripombe in predloge javnosti ter do njih zavzela stališča, ki bodo objavljena na zgoraj navedenih spletnih straneh.