Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.07.2022 / Sporočila za javnost

Priprava OPPN za poslovno - obrtno cono Jesenice na Dolenjskem

Deli na FBNatisni

Občina Brežice je pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za poslovno - obrtno cono Jesenice na Dolenjskem, v EUP JES-11 in EUP JES-12 (OPPN). V začetni fazi priprave OPPN zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi OPPN.

Seznanjamo vas, da je občina na podlagi podane pobude lastnika zemljišč pristopila k pripravi izvedbenega prostorskega akta OPPN, katerega predmet se nanaša na izgradnjo poslovno-storitvenih, proizvodnih in skladiščnih objektov s pripadajočimi prometnimi, komunalnimi in energetskimi ureditvami. Na pretežnem območju OPPN sta izkazani dve konkretni investicijski nameri, preostalo območje se zajame v obravnavo OPPN s ciljem celovitega urejanja prostora. Območje obravnave se nahaja na obrobju južnega dela naselja Jesenice na Dolenjskem v Občini Brežice, v neposredni bližini avtocestnega priključka, območje je nepozidano.

V začetku postopka občina v pripravo OPPN vključi zainteresirano javnost, zato vas s tem namenom vabimo, da se seznanite z nameravanimi ureditvami in nam podate vaše mnenje, predloge ali pripombe. Gradivo pobude za izdelavo OPPN je v celoti dosegljivo v času od 19.7.2022 do 29.8.2022 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: https://www.brezice.si/sl/prostor, pod naslovom 9. OPPN za poslovno-obrtno cono Jesenice na Dolenjskem – Gradivo pobude. Za več informacij se lahko obrnete na Oddelek za prostor (tel. št.: 07/620 55 71).

Vaše potrebe, pripombe in predloge nam posredujte do ponedeljka, 29.8.2022 na elektronski naslov: , pri čemer navedite: »OPPN Jesenice na Dolenjskem«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.

 

Območje OPPN z namensko rabo prostora