Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.12.2022 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri oblikovanju osnutka OPPN za obrtno dejavnost v Brezini

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za obrtno dejavnost v Brezini (OPPN). V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost ponovno vabimo, da se seznanite z vsebinami akta, do vključno 12.1.2023 pa nam lahko posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Seznanjamo vas, da občina na podlagi podane pobude lastnika zemljišč in investitorja pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za obrtno dejavnost  v Brezini (v nadaljevanju OPPN), ki se nanaša na izgradnjo ključavničarske obrtne delavnice.

V začetni fazi postopka je občina pri oblikovanju izhodišč v mesecu juliju 2022 zagotovila sodelovanje udeležencev urejanja prostora in zainteresirane javnosti. Njihove usmeritve so bile nato proučene ter smiselno vključene v nadaljevanju priprave prostorskega akta.

V fazi priprave osnutka vas ponovno vabimo, da se seznanite z načrtovanimi ureditvami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradivo osnutka OPPN bo dosegljivo v času od 28.12.2022 do 12.1.2023 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: https://www.brezice.si/sl/prostor, pod naslovom OPPN ZA OBRTNO DEJAVNOST V BREZINI - OSNUTEK.

 

Kratek opis načrtovanih prostorskih ureditev

Območje obravnave se nahaja v severnem delu Brežic na območju Brezine. Območje je del nekdanjega industrijskega kompleksa, v sklopu katerega je bila organizirana betonarna s separacijo, manipulativnimi in parkirnimi površinami. Danes je to nepozidano zemljišče z nasutim terenom in urejenim dostopom, ki je opuščeno in potrebno sanacije.

Na območju OPPN se načrtuje izgradnja ključavničarsko obrtne delavnice s pripadajočimi poslovnimi in skladiščnimi prostori za lastne potrebe.

Načrtovane prostorske ureditve se bodo z vzpostavitvijo zelenih pasov in ustrezno zasaditvijo prilagodile obstoječim prostorskim značilnostim ter zagotovile učinkovito rabo prostora.

Celotno vsebino osnutka si lahko ogledate v gradivu na predhodno navedeni spletni strani občine.

 

Vaše morebitne pripombe in predloge nam posredujte do vključno 12.1.2023 na elektronski naslov: , pri čemer navedite: »Osnutek OPPN Brezina«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.