Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.03.2023 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri oblikovanju osnutka OPPN za oskrbni center Marof Brežice

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za oskrbni center Marof v Brežicah (OPPN). V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost ponovno vabimo, da se seznanite z vsebinami akta, do vključno 22.3.2023 pa nam lahko posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Seznanjamo vas, da občina na podlagi podane pobude lastnika zemljišč in investitorja pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za oskrbni center Marof (v nadaljevanju OPPN). Danes je na tem območju v veljavi Ureditveni načrt ob Cesti svobode – jug v Brežicah (Uradni list RS, št. 70/96, 121/04 in 95/07), ki ima natančno določene ureditve in investitorjem ne dopušča fleksibilnih rešitev. Investitor z novim OPPN načrtuje širitev in modernizacijo obstoječega trgovskega objekta Lidl, drugačno umestitev novih trgovsko-poslovnih objektov v severnem delu območja ter prilagoditev prometnih ureditev.

V začetni fazi postopka je občina pri oblikovanju izhodišč v mesecu aprilu 2022 zagotovila sodelovanje udeležencev urejanja prostora in zainteresirane javnosti. Njihove usmeritve so bile nato proučene ter smiselno vključene v nadaljevanju priprave prostorskega akta.

V fazi priprave osnutka vas ponovno vabimo, da se seznanite z načrtovanimi ureditvami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradivo osnutka OPPN bo dosegljivo v času od 7.3.2022 do 22.3.2023 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: www.brezice.si/sl/prostor/, pod naslovom OPPN OSKRBNI CENTER MAROF BREŽICE - OSNUTEK.

Kratek opis načrtovanih prostorskih ureditev

Območje obravnave OPPN se nahaja v vzhodnem delu mesta Brežice ob Cesti svobode.

Na južnem delu območja OPPN se predvideva dozidava obstoječega trgovskega objekta Lidl in preureditev obstoječega parkirišča. V severnem delu območja OPPN je predvidena gradnja dveh novih objektov s trgovsko-poslovnim programom in novega parkirišča ter prilagoditev prometne ureditve. V jugovzhodnem delu območja OPPN je predvidena umestitev nadhoda nad Cesto svobode z navezavo na stanovanjsko območje Trnje. Predvidene ureditve se prilagajajo obstoječim prostorskim značilnostim in zagotavljajo učinkovito rabo prostora.

Celotno vsebino osnutka si lahko ogledate v gradivu na predhodno navedeni spletni strani občine.

Vaše morebitne pripombe in predloge nam posredujte do vključno 22.2.2023 na elektronski naslov: pri čemer navedite: »Osnutek OPPN Marof«.

Občina bo vaše usmeritve proučila in jih smiselno vključila v nadaljnjo pripravo OPPN.