Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

08.03.2023 / Sporočila za javnost

Poziv zainteresirani javnosti k sodelovanju pri oblikovanju osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za širitev obrtne cone Dobova

Deli na FBNatisni

Občina Brežice pripravlja Občinski podrobni prostorski načrt za širitev obrtne cone Dobova (OPPN). V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost ponovno vabimo, da se seznanite z vsebinami akta, do vključno 28.3.2023 pa nam lahko posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

Občina Brežice je pristopila k izdelavi OPPN, ki se nanašajo na širitev obrtne cone Dobova in vključuje dve enoti. Večji del z oznako DOB-48 se razteza zahodno od obstoječe obrtne cone,  manjši del pa vzhodno od obstoječe cone z oznako DOB-03. V okviru priprave osnutka OPPN zainteresirano javnost vabimo, da nam najkasneje do 28.3.2023 posredujete pisne predloge in pripombe za načrtovane prostorske ureditve.

OC Dobova se ureja na območju dejanske rabe njiv in travnikov. Vključuje tudi območje naravne vrednote potoka Negot. Na obeh območjih se načrtujejo gradbene parcele za gradnjo trgovsko-storitvenih, poslovnih, obrtnih, proizvodnih objektov, objektov za promet in skladiščenje, dostopni cesti ter premostitev preko potoka Negot ter vsa potrebna infrastruktura. Z OPPN želi občina zagotoviti nove površine za razvoj obrtne cone, ki bodo zagotavljale nadaljnji gospodarski razvoj z dovolj določnimi in hkrati fleksibilnimi merili, ki bodo ustrezali današnjim potrebam podjetnikov. 

V začetni fazi postopka je občina pri oblikovanju izhodišč v decembru 2021 in januarju 2022 zagotovila sodelovanje udeležencev urejanja prostora in zainteresirane javnosti. Njihove usmeritve so bile proučene ter smiselno vključene v nadaljevanju priprave prostorskega akta.

V fazi priprave osnutka vas ponovno vabimo, da se seznanite z načrtovanimi ureditvami ter nam podate vaše morebitne pripombe in predloge. Gradivo osnutka OPPN bo dosegljivo v času od 7.3.2022 do 28.3.2023 na spletni strani Občine Brežice na povezavi: www.brezice.si/sl/prostor/ , pod naslovom OPPN  ZA ŠIRITEV OBRTNE CONE DOBOVA – 2. OSNUTEK.

Prosimo, da vaše potrebe, pripombe in predloge posredujte  do vključno 28.3.2023 na naslove:

  • poštni naslov: Občina Brežice, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice ali
  • elektronski naslov: ,

pri čemer navedite: »Osnutek OPPN za širitev obrtne cone Dobova«.