Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

7. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Ob preselitvi šole Cerklje ob Krki v Vojašnico Cerklje ob Krki se postavlja vprašanje varnega dostopa za šolarje iz naselij Cerklje ob Krki in Župeče vasi. Za druge vemo, da je zadeva urejena, ker se vozijo z avtobusom. No, vsaj do zdaj so se in verjetno se bodo zdaj tudi. Vprašanje staršev je, kako se bo to uredilo. Ali se bo ta promet kaj uredil, ali ne? Zanima nas varni dostop do teh naselij.

2. Romsko vprašanje. Komisijo smo ustanovili, nismo pa še imeli konstitutivne seje. Poletje je že, problematike je na površju, tako da bi lahko kakšno rekli na to temo.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan - odgovor:
Kar se tiče šole, moram reči, da smo si z Anico Hribar in v.d. ravnateljico ogledali nove prostore v vojašnici, ki so že skoraj pripravljeni. Pogovarjali smo se tudi, kako bo organizirani te prevozi. Pogledali smo si tudi nevarne odseke in vse ostalo. Predlagam, da Anica poda odgovor, kako bo zadeva urejena.

Anica Hribar –odgovor:
Preučevali smo dve možnosti, ena je ureditev ustrezne pešpoti za te otroke iz Župeče vasi in Cerkelj, do nadomestne lokacije. Druga možnost pa je prevoz tudi teh otrok. Po preučitvi možnosti vzpostavitve pešpoti, smo ugotovili, da praktično ni možnosti za izgradnjo nekega pločnika, saj od glavne ceste, približno polovica poti, imajo lastniki zemljišč svoje ograje praktično do roba cestišča, tako da ni prostora za umestitev pločnika. Preučevali smo tudi možnost vzpostavitve pešpoti pri vstopu v vojašnic in čez parkirišče ter ob ograji, pa smo videli, da bi tudi ta pot bila problematična. Tako da je zdaj ostala varianta, da bodo otroci po pločniku prihajali pred Mercator, torej do Pošte, ali pa še bolje se nam zdi, do centra vasi, do cerkve, kjer jih bo avtobus z ostalimi otroci, ki jih vozi iz desne strani Krke in ki jih bo vozil na nadomestno lokacijo, naložil. Če bo teh otrok preveč, bo naredil še eno vožnjo do centra in nazaj. Enako bo tudi ob odhodu iz šole.

Info

Datum:

20.07.2015


Izpraševalec:

Darko Udovič


Stranka: