Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

8. seja Občinskega sveta občine Brežice

Občani, ki imajo vozila tudi na plin, poročajo, da v občini Brežice, na nobenem bencinskem servisu, razen menda na Obrežju, ne dobijo plina. Možno je le v Krškem in naši najbližji evropski državi. Mi tega nimamo in dajem pobudo, da bi občina pobarala upravljavce oz. najemnike teh prostorov, ki to delajo.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Govorili smo z Andrejem Tomplakom odgovornim za distribucijo avtoplina (LPG) na Petrol d.d., ki odgovarja, da ima Petrol d.d. po Sloveniji 74 bencinskih servisov, ki ponujajo avtoplin. Občanom občine Brežice sta najbližja bencinska servisa, ki ponujata avtoplin BS Zaloke AC – jug (Zaloke 16, Raka) in BS Krško – Cesta krških žrtev (CKŽ 136a, Krško). Petrol d.d. ima namen ponuditi storitev avtoplina tudi na območju občine Brežice, vendar žal ne naslednje leto. Plan imajo postaviti 2 do 3 postaje letno, kje jih bodo postavili pa se odločajo glede na potencial, koliko je avtomobilov predelanih na plin in tako izdelajo strategijo.

Ponudniku storitev avtoplina OMV Slovenija d.o.o. smo poslali vprašanje po elektronski pošti, in sicer smo prejeli sledeč odgovor: »OMV Slovenija trenutno ponuja avtoplin na bencinskih servisih Grosuplje Cikava, Dravsko Polje Sever in Jug, Radovljica Sever in Jug, Koper Bonifika, Smednik in Grabonoš. Naslovi bencinskih servisov so v spodnji tabeli, lahko pa si jih ogledate tudi na naslednji povezavi:
https://www.omv.si/portal/01/si/omv_si/Izdelki_in_storitve/Izdelki_in_storitve/Avtoplin_LPG_UNP/Bencinski_servisi_z_LPG

BENCINSKI SERVIS NASLOV POŠTNA ŠT. POŠTA
GROSUPLJE CIKAVA Cikava NH 1290 GROSUPLJE
DRAVSKO POLJE SEVER Gerečja vas 1g 2288 HAJDINA
DRAVSKO POLJE JUG Gerečja vas 1h 2288 HAJDINA
RADOVLJICA SEVER Ljubljanska c. 71 4240 RADOVLJICA
RADOVLJICA JUG Ljubljanska c. 70 4240 RADOVLJICA
KOPER BONIFIKA Istrska c. 14 6000 KOPER
SMEDNIK Smednik 12a 8274 RAKA
GRABONOŠ Grabonoš 4c 9244 SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI

Mrežo bencinskih servisov s ponudbo avtoplina nameravamo še razširiti, vendar pa vam v danem trenutku še ne moremo podati točnih načrtov za vaše območje. Zahvaljujemo pa se vam za poslano povpraševanje, kar bomo upoštevali pri pripravi naših prihodnjih investicijskih načrtov za razširitev mreže LPG polnilnic.«

Pripravila: Danijela Gabrič, svetovalka

Info

Datum:

05.10.2015


Izpraševalec:

Ivan Urek


Stranka:

STRANKA ZA RAVZOJ OBČIN IN KRAJEV