Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

8. seja Občinskega sveta občine Brežice

2. V mesecu avgustu sem slučajno bil z manjšo skupino krajanov prisoten, kjer so bili dosti kritični do urejanja krajev s pločniki. Moram reči, da se dostikrat vozim tudi po Ulici bratov Cerjakov proti Krškemu in da nisem bil nikoli pozoren na to, kako je urejen tisti del od železniške postaje naprej. Po tem razgovoru, ko so bili zelo kritični, ker je to dejansko del mesta Brežice, sem si šel to ogledati. Predlagam, da si to ogledajo tudi pristojne službe in župan. Namreč, od železniške postaje naprej, v smeri proti Krškemu, ni na nobeni strani pločnika in je dejansko tam, ob določenih urah, kritično za hodit. Pravijo celo, da če bi želel priti od soseda do soseda varno po eni strani, je najboljše, da se usedejo v avto in se odpeljejo, kaj šele, da bi šel z otroškim vozičkom, ker je tako ozko grlo in velik promet, da se ne da. Dajem pobudo, da si to ogleda pristojna služba in po možnosti uvrsti v proračun 2016, 2017.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:
Kar se pa tega tiče, zadevo poznamo. Mislim, da je že v letošnji proračun uvrščeno vsaj projektiranje. Ne vem, v kateri fazi smo. Gre za en pločnik, ki se že dolgo vleče v občini Brežice in me prav zanima, v kateri fazi je zdaj.

Alenka Laznik – odgovor:
Na tem odseku je bila pred leti naročena dokumentacija, ki je bila potem pripravljena in je zaključena do te mere kot je. Potrebno bi jo bilo posodobiti, v skladu s spremenjenimi predpisi, ker smo ob državni cesti. To pomeni, da ko imaš nekaj let pavze od izvedenega projekta do dejanske aplikacije v praksi, se vsa soglasja in vsa pravila spremenijo. Ob državnih cestah pa žal ne moremo delati brez ustreznih soglasij. To pa je državna cesta. To se nam je že nekajkrat zgodilo, zato bi bilo smotrno, da takrat, ko se za to namenijo sredstva, da takrat tudi štarta, da nam dokumentacija spet ne propade. Dokumentacija še ni pripravljena.

Info

Datum:

05.10.2015


Izpraševalec:

Anton Zorko


Stranka: