Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.02.2015 / Župan

Občinski svet potrdil, da je predlog proračuna primeren za javno obravnavo

Deli na FBNatisni

Svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Brežice so na 4. seji razpravljali o predlogu proračuna občine Brežice za leto 2015 in sklenili, da je primeren za javno obravnavo. Podali so tudi soglasje k imenovanju direktorja zavoda Regionalna razvojna agencija Posavje, potrdili dokument investicijskega projekta »Vodni center Brežice« (kajakaška steza ob HE Brežice) in cene programov predšolske vzgoje v vrtcih.

Nadalje so se na  seji, ki se bo nadaljevala 23.2.,  svetniki seznanili s poročilom Nadzornega odbora Občine Brežice za leto 2014 ter planom dela in finančnega načrta Nadzornega odbora občine Brežice za leto 2015.

4_seja_OS_2015.jpg

Na področju  kadrovskih in mandatnih zadeve so svetniki dali soglasja k imenovanju Martina Brataniča za direktorja zavoda Regionalna razvojna agencija Posavje, za  koordinatorico za enake možnosti žensk in moških v občini Brežice je bila imenovana Antonija Zaniuk, sprejet je bil sklep o razrešitvi in imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega zavoda Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, svetniki so imenovali tudi člane Komisije za spremljanje položaja romske skupnosti v občini Brežice.

V 2015 na voljo 27,3 milijone evrov proračunskih sredstev

Predstavitev 1 predloga proracuna 2015.pdf

O predlogu odloka o proračunu Občine Brežice za leto 2015 so svetniki odločili, da je primeren za javno obravnavo. Pripombe na predlog proračuna lahko občani, predstavniki krajevnih skupnosti in občinski svetniki oddajo do 27.2.2015. Sprejet je bil sklep o začasnem financiranju Občine Brežice za obdobje april – junij 2015, ki bo veljal do potrditve proračuna občine za leto 2015.

Predlog proračuna v višini 27, 3 milijone evrov namenja 42% sredstev za investicije,  hkrati pa proračun ohranja sredstva namenjena različnim spodbudam in pomočem občankam ter občanom. Kot je v predstavitvi poudaril župan občine Brežice Ivan Molan je bila priprava predloga proračuna zahtevna, saj je bilo želja in predlogov za kar 10 milijonov evrov več od razpoložljivih sredstev.

Nove cene programov vrtca

Svetniki so sprejeli nove cene programov predšolske vzgoje v vrtcih Občine Brežice, ki so se spremenile zaradi uskladitve s finančnimi načrti vrtcev za novo leto.  In sicer bo po novem cena za I. starostno obdobje za odstotek nižja, cena programa za II. starostno obdobje bo višja za 4% in cena programa v kombiniranih oddelkih ter oddelkih za 3-4 letna višja za 5%.

Svetniki so izglasovali še dva amandmaja. Prvi amandma k Sklepu o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih Občine Brežice  staršem z reševanju prvega stanovanjskega problema za prvega otroka dodatno znižuje plačilo vrtca za en dohodkovni razred.

Drugi amandma pa staršem otrok, ki so razporejeni v 2., 3. in 4. plačni razred in imajo v vrtec vključenega le enega otroka,  priznava popust v višini povečanih cen  (4 oz. 5 % za II.  starostno obdobje ter kombinirani oddelki in oddelki 3-4 let). 

Otroci_Vrtca_Mavrica_med_plesnim_nastopom.JPG