Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.02.2016 / Župan

Župan v družbi stanovalcev Doma upokojencev Brežice preživel prešerno dopoldne

Deli na FBNatisni

Brežice, februar – Župan občine Brežice Ivan Molan se je na povabilo članov domskega pevskega zbora Žarek udeležil kulturne prireditve, posvečene našemu največjemu pesniku, Francetu Prešernu, ki so jo pripravili in izvedli stanovalci Doma upokojencev Brežice. Župan se je stanovalcem zahvalil za povabilo in jim čestital za vsebinsko bogato prireditev. Kot je povedala vodja enote mag. Valentina Vuk, so v domu ponosni na številne dejavnosti in prostovoljce, ki dom redno obiskujejo in bogatijo z različnimi dejavnostmi.

Prireditev DU Brežice februar 2015 01Prireditev DU Brežice februar 2015 05Prireditev DU Brežice februar 2015 03Prireditev DU Brežice februar 2015 04Prireditev DU Brežice februar 2015 07Prireditev DU Brežice februar 2015 09Prireditev DU Brežice februar 2015 10

Kulturno-glasbeni program sta povezovali Veronika Bernot in Zofija Kebe, z recitacijami so se predstavili Bornislava Orehek, Julijana Rožman, Marija Mihelič in Franc Strašek. Med razmišljanji o Francetu Prešernu sta povezovalki programa prebrali zanimive odlomke domske kronike, ki jo je v času svojega bivanja v domu zapisovala Savica Zorko, ustanoviteljica brežiške knjižnice.  Glasbeni program so pripravili člani domskega pevskega zbora Žarek, ob zaključku srečanja so župana Ivana Molana presenetili s pesmijo Kje je moj dom (Dobova, oj Dobova).

upan Ivan Molan s pevskim zborom Žarek

Od oktobra 2015 je v brežiškem domu upokojencev na voljo tudi program dnevnega varstva, kjer se lahko uporabniki vključujejo v dnevne aktivnosti (ročna dela, kulturne in družabne prireditve, skupinska telovadba, predavanja, sodelovanje v zboru, pogovorne skupine, zeliščarska delavnica, urice tujih jezikov, računalniški in bralni kotiček, ...). Dnevno varstvo predstavlja vključenost uporabnikov v organizirano obliko bivanja in varstva, hkrati pa omogoča čim daljše bivanje v domačem okolju, vključitev v program dnevnega varstva (tu sta na voljo ustrezna zdravstvena in socialna oskrba) je lahko občasna ali začasna, odvisno od potrebe in želje uporabnika.