Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.10.2018 / Sporočila za javnost

Na svečani seji podeljen naziv častni občan, oktobrske nagrade in priznanja Občine Brežice

Deli na FBNatisni

Na predvečer 28. oktobra, praznika občine Brežice, so bila na svečani seji Občinskega sveta podeljena priznanja organizacijam in nagrade tistim posameznikom, ki so v lokalni skupnosti skozi daljši čas opaženi kot nadpovprečni in so tudi pomembno gibalo ter vzgled delovanja za dobro občanov. Zbrane je nagovoril župan občine Brežice Ivan Molan.

 

 

Občinski svet Občine Brežice je za častnega občana Občine Brežice razglasil FRANCA KOCJANA v zahvalo in priznanje za dolgoletne posebne zasluge na družbenem, socialnem in humanitarnem področju.

seja 1

Oktobrsko nagrado Občine Brežice za leto 2018 so prejeli DAVOR LIPEJ za izjemno predanost in delo na področju fotografije, videa in filmske dejavnosti v občini; EMILIJA DRŽANIČ za zasluge pri urejanju statusa izgnancev na območju občine Brežice in prostovoljno delo za pomoč starejšim občanom in DARKO BUKOVINSKI za uspešno delo in poseben prispevek k prepoznavnosti Upravne enote Brežice v lokalnem in širšem okolju.

seja 2 4

Priznanje Občine Brežice za leto 2018 so prejeli: podjetje KOOP TRGOVINA, trgovina in posredništvo d.o.o. za dolgoletno izjemno poslovanje ter doprinos na področju gospodarskega razvoja in prepoznavnosti občine Brežice (12 zaposlenih letno ustvari več kot 4 milijone evrov prihodkov); podjetje KLJUČAVNIČARSTVO, KROVSTVO, KLEPARSTVO, KRITJE S SLAMO, KOVAČIČ IVAN S.P. za dolgoletno uspešno poslovanje in številne inovacije, ki jih vključujejo v delo (v družinskem podjetju se zavedajo družbene odgovornosti in podpirajo številna kulturna in športna društva v kraju ter v občini) ter ŠPORTNO DRUŠTVO KRKA KRŠKA VAS ob 40. obletnici ustanovitve za pomemben prispevek pri spodbujanju ljubiteljskega delovanja na področju športa v kraju in v občini.

seja 5seja 3

V imenu nagrajencev se je predlagateljem in občinskemu svetu zahvalil oktobrski nagrajenec Davor Lipej. V imenu regije Posavje in v imenu Državnega sveta je ob prazniku občanom čestital župan občine Sevnica in državni svetnik Srečko Ocvirk. Dejal je, da so uspehi občine Brežice tudi uspehi Posavja, saj posavske občine dobro sodelujejo in uspešnost ene občine pozitivno vpliva tudi na razvoj ostalih občin.

 

Kulturni program prireditve so sooblikovali Ljudski pevci Kapelski pubje (KD Kapele) in Otroška folklorna skupina Kosci podrižnične šole kapele – OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Otroci so nastopili pod vodstvom mentorice in avtorica koreografije Vesne Molan, program je povezovala Bojana Zevnik.

V okviru programa prireditve je bil prikazan odlomek iz filma Tak ti je tu blu in odlomek iz filmov Od pera do vajkoža in Tak ti je tu blu na kmetih, ki so jih v preteklih letih ustvarili v sklopu Kulturnega društva Kapele, Sekcije za ohranitev dediščine in Videokoma, Davor Lipej.

seja 10seja 12seja 8seja 9