Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.04.2024 / Sporočila za javnost

Gasilke regij Posavje in Zasavje tudi letos na posvetu v občini Brežice

Deli na FBNatisni

5. aprila 2024 je v hotelu Terme v Termah Čatež potekal posvet gasilk iz regij Posavje in Zasavje, katerega se je udeležil tudi župan Ivan Molan.

Več kot 100 gasilk in gostov posveta je prisluhnilo aktualnostim Gasilske zveze Slovenije, predstavljene so bile tudi usmeritve in delo Sveta članic Gasilske zveze Slovenije. Sledilo je predavanje o poplavah v Zgornjesavinjski dolini, kratka analiza opravljenega dela ter predavanje psihologinj z naslovom Ko te strese stres.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Ivan Molan, ki je poudaril pomen tovrstnih srečanj, na katerih udeleženci oziroma udeleženke prejmejo številne koristne informacije ter se še bolj povežejo.

Predsednica komisije za članice pri Gasilski zvezi Brežice Vesna Kozole pa je dejala, da ji je v ponos, da se je srečanja udeležilo več kot 110 gasilk. ''Hvala za vaš čas, prostovoljne ure, ki jih vlagate v gasilske vrste ter svoje znanje izpopolnjujete na takšnih posvetih in srečanjih,'' je poudarila Vesna Kozole.

Predsednik gasilske regije Posavje in GZ Sevnica Vinko Knez, je v nagovoru poudaril enakopravno vključevanje članic v gasilsko organizacijo, saj Gasilska zveza Slovenije pogreša in si želi več ženskega vodstvenega kadra, naj bo na organizacijskem ali operativnem delu.

Poveljnik Gasilske zveze Brežice Darko Leskovec pa je dejal, da so članice v strukturi članstva gasilske zveze udeležene v nekje eni četrtini, kar pomeni, da predstavljajo močen člen, ki prispeva k uspehu gasilske organizacije na vseh nivojih.

gasilke