Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Zanima me koliko sredstev je občina porabila za nabavo zaščitnih sredstev iz naslova ukrepov COVIDA-19. Posebej me zanima, če smo naročili »Počivalškove maske«, ki jo sam danes nosim, ker pač se je nekam ta količina po 1.60 eur/kos prodanih mask, morala spravit. Kot svetnika in ostale občane me zanima, koliko tega smo kupili in kam smo jih namenili ter kje uporabili. Zanimajo me sredstva in za katere artikle gre. Prosim, če lahko to poročilo pripravite do naslednjič.

2. Dajem pobudo, da se svetnike seznani z vsemi relevantnimi informacijami. Naj utemeljim - če se želimo kvalitetno odločati, na komisiji postavimo določeno vprašanje, ne bom omenjal današnjega primera, ker moram razčistit, kdo je kako in kaj. Zadnjič smo se odločali o vodovodnem stolpu. Na sami komisiji sem vprašal in dobil odgovor, ali se je občina, že tožila z bivšim najemnikom in je bil odgovor, da. Ko smo ga pa zadnjič pred vsemi tukaj zbranimi terjali, ga nismo dobili in s tem postavljamo v neugoden položaj vse uslužbence. Meni se zdi to nepoštena, neodkrita in ne »fer« igra. Se pravi, dostikrat se o neki zadevi ve, če si blizu, seveda mi opozicija, sploh Levica, je izključena iz vseh teh odgovorov in osvetljevanj stvari. Potem pa sestavljamo mozaik. Tako mi kot svetniki in tako tudi drugi občani morajo vedeti vsa dejstva, vse zakulisne igre. Še enkrat na tem mestu podajam pobudo, da nam podajte informacije in nato se bomo potem drugače postavili v zadevah, ne da bi potem mi sestavljali nekakšne mozaike in pridobivali odgovore, da se je župan odločil, da tega pač ne bo predstavil svetnikom. Mi to moramo vedeti.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor župana:
1. Glede mask, občina ni kupila nobenih mask, tudi »Počivalškovih« ne. V začetku smo jih kupili približno 100 kompletov, ampak še pred korono. Vse ostale so nam dodelili pristojni organi za civilno zaščito, katere smo kot občina samo delili naprej. Tako, da ni bojazni, da bi razpečevali z maskami ter bili povezani s spornimi nakupi mask.

2. Ne vem, kdo je rekel, da župan ne želi dati odgovore, sam jih damo vsem, prav tako tudi ostali občinski organi ter strokovne službe. Glede izločanja opozicije, kot se sam spomnim, ste na začetku mandata g. Dirnbek povedali, da ne želite sodelovati z nami, ker so me kot župana podprla SDS. Nekdo, ki ne želi pridobiti informacij, se je tako tudi sam izločil in med njimi sta bila vidva z g. Rovanom. Do tega mandata se nikoli nismo delili na opozicijo in koalicijo. Če mi kdorkoli, kadarkoli postavi vprašanje, korektno odgovorim. Z bivšim najemnikom (g. Petelinc) ni bilo tožbe, smo pa bili v pogajanjih, ali bomo šli v tožbo ali ne. Njegovi zahtevki so bili enormni, bilo je več dopisovanj, pogajanj, vendar, uradno na sodišču še nismo bili. Te informacije so točne.

Info

Datum:

09.07.2020


Izpraševalec:

Peter Dirnbek


Stranka:

LEVICA