Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19. seja Občinskega sveta občine Brežice

V začetku junija je našo občino Brežice, obiskal minister za notranje zadeve Republike Slovenije g. Aleš Hojs. Po pisanju medijev se je srečal z g. Županom, kakor tudi predsedniki obmejnih KS. Prišla je tudi pobuda, da se preveri, ali je ob hudi gneči na cesti možno vzpostaviti dodaten maloobmejni prehod, predvsem za dnevne migrante, v primeru velikih zastojev na mejah, za prehod delavcev, ki delajo na eni ali drugi strani meje.
Notranja ministra Slovenije in Hrvaške, Aleš Hojs in Davor Božinović, sta 9. Junija na srečanju v Portorožu govorila o načinih, kako olajšati prehod meje med državama. Minister Aleš Hojs je napovedal odprtje mejnega prehoda za dnevne migrante na območju Brežic oz. Krškega.
Cenim napore g. Župana in občinske uprave, ki so v sodelovanju z Direkcijo za infrastrukturo in DARS-om, spremenili prometno signalizacijo in z novo prometno ureditvijo razbremenili občinsko cesto čez naselje Nova vas. Žal opažam, da se v praksi ni veliko spremenilo. Poletna turistična sezona je žal že mimo. Tudi letošnje poletje so zaznamovale velike gneče in nezadovoljstvo domačinov omenjenih krajev.
Zanima me lokacija večkrat napovedanega dodatnega mejnega prehoda in čas pričetka delovanja le tega.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Na sestanku na Direkciji RS za infrastrukturo, ki sva se ga avgusta udeležila s predsednikom KS Jesenice na Dolenjskem ni bilo govora o odprtju dodatnega mejnega prehoda. Pogovori so potekali v smeri vodenja prometa v trajanju turistične sezone na glavni mejni prehod Obrežje, s postavitvijo dodatne prometne signalizacije pa se je promet proti mejnemu prehodu Slovenska vas vodil mimo naselja Nova vas in Jesenice na Dolenjskem.

Pripravil: David Flajnik, vodja oddelka

Info

Datum:

20.09.2021


Izpraševalec:

Herman Premelič


Stranka: