Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nadaljevanje 2. seje Občinskega sveta občine Brežice

1. Vizualno onesnaževanje mesta Brežice z jumbo plakati. Še vedno je 80 panojev med križiščem TMS in Tuš. Manjkajo površine za plakate društev in organizatorjev manjših dogodkov, ki si ne morejo privoščiti takšnega oglaševanja.
2. Stara kolonija, gre za del Brežic južno od Bizeljske ceste približno od tovarne pohištva do ceste pod obzidjem. Avtomobili so parkirani na pločnikih, mamice z vozički in pešci pa hodijo po cestnih površinah. Predlagam ukrepe kot so postavitev znakov cona 30 in križišča dvigniti z ležečimi policaji. Problem je v slabi cestni infrastrukturi.
Kdaj se bo začelo z urejanjem ceste v stari koloniji?

Odgovor na pobudo/vprašanje

Odgovor župana:
Občina ne more urejati mest plakatiranja na zasebnih in kmetijskih zemljiščih, iščemo pa rešitve glede tega.


Kar se tiče kolonije je to odvisno od samega proračuna in sredstev v njem, na področju tega bomo imeli tudi uskladitveni rebalans, kot veste smo že dali preko 250.000 € s proračuna in bomo morali dati za potrebe vrtcev še 300.000 €, da bomo uredili stvari. Zavedati se moramo da so tudi vsi ostali stroški šli gor in da je zakonodaja omogočila izvajalcem 10% dvige cen in bomo imeli težave s proračunom v letošnjem letu, saj je popolnoma neusklajen. Od tega odvisno bo tudi kaj se bo začelo delati v stari koloniji in drugje.

Info

Datum:

27.03.2023


Izpraševalec:

Aljoša Rovan


Stranka:

LEVICA