Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Na prejšnji seji sem prosil za načrte, kako bo izvedena sanacija oz. rekonstrukcija Bizeljske ceste pa tega še nisem dobil. Ne vem, ali gre za hudo skrivnost ali zakaj tega še ni.

2. Glede vodovodnega stolpa so moja vprašanja še vedno v zraku. Tudi župan je omenil, da ga zanima kako je s sanacijo fasade in lesenega dela. Zanima me, ali so kakšne informacije. Po odstranitvi transparenta je vidna plesen. Naš simbol mesta je plesniv. Občina je lastnik objekta. Objekt je v najemu. Ne vemo kakšne so podrobnosti pogodbe o najemu. Prosim, da se nam posreduje ta pogodba, da vidimo kaj v njej piše. Vsaka pogodba mora imeti prehodne določbe, v katerih pogojih se lahko prekine. A zaenkrat nimamo pravih informacij, da bi na tem kdo kaj delal. Predlagam, da se pogodba pošlje vsem.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:
1. Predlagamo, da prideš v občinsko upravo in si pogledaš načrt za sanacijo oz. rekonstrukcijo Bizeljske ceste.

2. Glede vodovodnega stolpa moram povedati, da smo poklicali najemnika, ki je povedal, da če mu damo 990.000,00 EUR odškodnine, da takoj prekine pogodbo. Dejstvo je, da so to pogodbo sklenili na Občini Brežice za obdobje 50-ih let in njegova vlaganja ovrednotili bogato. Najemnina je bila zelo nizka. Tudi policija je zadevo preverjala in na koncu ni ugotovila nič. Zadevo bo potrebno na dolgi rok urediti. So tudi elementi, s katerimi bi se dalo to pogodbo s tožbo prekiniti, ker se vsebine, ki so bile opredeljene, ne izvajajo. Verjetno bo postopek kar precej dolg. V prihodnosti bo potrebno nekaj narediti, ker drugače se bo vodovodni stolp, če ga bo ta upravljalec upravljal, porušil.

Info

Datum:

19.02.2018


Izpraševalec:

Aljoša Rovan


Stranka:

LEVICA