Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Name so se obrnili občani Brežic glede Ceste bratov Milavcev. Cesta naj bi bila v katastrofalnem stanju, na določenih prekopih, kjer so se izvajali priključki. Uredila naj bi se vsaj točkovna ureditev, ker je cesta skoraj že skakalnica pred stadionom. Tudi sam sem zadevo preveril in to drži. Zanima me, kdaj je tam predvidena kakšna rekonstrukcija oz. vsaj točkovna sanacija skakalnic, ki niso primerne. Gre za isto cesto, kjer naj bi bil umirjen promet proti rondoju, a mislim, da se prehitro začne umirjati, ker tam ni tako strašno. Zadevo bi lahko sanirali.

2. Ponavljam pobudo namenjeno prekrškovnemu organu, ker spremembe ni nobene. Pravijo, da delajo vse kar je v njihovi moči. Močno dvomim, da sploh kar koli drugega počnejo kot da po Cesti prvih borcev lovijo tistega, ki je pozabil dati listek ali se je zadržal mogoče 5 minut dlje kot mu je listek veljal. Gre za »staro kolonijo«, ki jo vsi dobro poznamo. Gre za vpadnico ob Bizeljski cesti na levi strani. Gre za ceste, ki so namenjene samo za promet in so ozke. Gre za ulice, ki so konstantno zaparkirane z vozili. Vedno sem opozarjal in opozarjali so tudi drugi stanovalci tam, da je zelo težko tudi komunalnim vozilom pobirati smeti, da ne govorim o zimski službi, ko je nemogoče izvajati čiščenje snega. Redarska služba nam vedno govori in v poročilih omenja, kako so dobri in kako vse nadzirajo in delajo red. Tu je nered in takšna anarhija, da se tudi do doma ne da več priti. Če jim ne bomo poslali signala, da se tega lotijo in začnejo prekrškarje kaznovati ali kakor koli drugače, potem je moje mnenje, da take redarske službe sploh ne potrebujemo. Glede na to, da gre za strošek proračuna je škoda, da takšno službo plačujemo, ki je neučinkovita in ne opravlja svojih nalog. Imeli smo tudi primer Ulice stare pravde, kjer se ni zgodilo popolnoma nič.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:
1. Glede Ulice bratov Milavcev, upam da bo ta cesta ena od prioritet v naslednjih letih. Potrebna bi bila ena temeljita obnova celotne ceste. Tam so predvidene tudi označbe za kolesarje. V letu 2018 je proračun sprejet in v Brežicah imamo kar precej investicij, od Bizeljske ceste do Prešernove ceste, starega mostu in vsi želijo, da se stvari delajo po celi občini in ne samo v mestu Brežice. V kolikor bodo letos te investicije zaključene in če bom še vedno župan, bom predlagal, da gremo v obnovo Ulice bratov Milavcev, katero je potrebno urediti vse do rondoja. Upam, da bo občinski svet to ulico videl kot prioritetno za obnovo.

Info

Datum:

14.05.2018


Izpraševalec:

Stanko Tomše


Stranka:

KORAK NAPREJ IN SONCE