Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

V Brežicah tudi letos pozdravili kolesarsko karavano Dobrodelno okrog Slovenije

datum: 13.05.2024

kategorija: Sporočila za javnost

V soboto, 11. 5. 2024, se je kolesarska karavana na čelu z Damijem Zupijem, ki od leta 2020 v mesecu maju tradicionalno prekolesari traso okoli celotne Slovenije, ustavila v Brežicah.

DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski projekt, katerega idejni oče je Dami Zupi, naš občan in kolesar. Dami v 5. dnevih s cestnim kolesom ob spremstvu podpornikov prevozi traso okoli celotne Slovenije v razdalji nekaj več kot 1.225 kilometrov.

Kolesarje, ki so med 7. in 11. 5. 2024 prekolesarili okoli Slovenije in zbirali sredstva za nakup koles, je v soboto v sklopu 5.etape v Brežicah pred občinsko stavbo pozdravil podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski. Podžupan se je v nagovoru kolesarjem zahvalil za njihovo dobro delo in poudaril, da Občina Brežice že četrto leto zapored podpira največji vseslovenski humanitarni kolesarski projekt.

V sklopu projekta bodo podarili 22 koles, od tega eno v Brežice. V imenu Karitas Brežice je kolo za 13- letno deklico prevzela vodja brežiške Karitas Zinka Žnideršič. Na sprejemu so sodelovali tudi plesalci in plesalke Plesnega kluba Lukec.

9T0oSBQ3

_-hM0dfI

aQz3i7Gc

qLcskhIx

x3LMG8n4

ZynFIoJC

kXoqzBYl

Nz0pANeR