Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.03.2015 / Župan

Športnik leta po izboru občanov je mladinska ekipa Rokometnega kluba Brežice 2014

Deli na FBNatisni

Brežice – V Domu kulture Brežice je potekala najpomembnejša prireditev na področju športa v občini Brežice, Športnik leta 2014. Na prireditvi so prejeli priznanja športniki in športni delavci, ki so s svojimi dosežki in delom zaznamovali preteklo leto. Strokovno nagrado Športne zveze Brežice za športnico leta je prejela atletinja Leda Krošelj, športnika leta je po izboru stroke že devetič zapored postal Primož Kozmus, strokovna nagrada ekipa leta pa je šla v roke članske ekipe Rokometnega kluba Brežice.

 Za razvoj športa v veliki meri zaslužni prostovoljci

Župan občine Brežice Ivan Molan se je v svojem nagovoru zahvalil športnikom, ki ostajajo najpomembnejši promotorji občine, saj se radi pohvalimo, da smo ena najbolj športnih občin v Sloveniji. Posebno zahvalo je izrekel župan trenerjem in športnim delavcem. Ti s svojim prostovoljnim delom skrbijo za razvoj športa, ki ga občina vseskozi podpira v okviru proračunskih možnosti in s sprejemi ob večjih dosežkih. Seveda pa so za uspehe mladih športnikov v veliki meri zaslužni starši, saj brez njihove močne podpore dosežki ne bi bili mogoči.

__portnik_leta_2014_01.JPG

__portnik_leta_2014_02.JPG

__portnik_leta_2014_04.JPG

__portnik_leta_2014_05.JPG

__portnik_leta_2014_07.JPG

 

Podeljena tudi posebna priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije

Nagrade in priznanja so v imenu Športne zveze Brežice podeljevali predsednik Športne zveze Brežice Stane Tomše, župan občine Brežice Ivan Molan, poslanec  DZ Igor Zorčič in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS)  Janez Sodržnik. Ta je v svojem nagovoru poudaril pomen rekreativnega športa in ne le tekmovalnega, ki je v preteklosti prevladoval.  Sodržnik je dejal, da bo tudi Olimpijski komite v prihodnje večjo pozornost namenjal rekreativnemu športu.

__portnik_leta_2014_13.JPG __portnik_leta_2014_24.JPG 

__portnik_leta_2014_19.JPG

Prejemniki priznanj OKS so:  velika statua  za  smučarsko skakalko Majo Vtič (njen trener Jože Berčič je prejemnik zlate plakete), mala statua za svetovno prvakinjo v streljanju za invalide Veselko Pevec (njena trenerka Polonca Sladič prejme srebrno plaketo).  

Zlati znak OKS za ekipo v jadralnem padalstvu, jadralnega padalca Matjaža Slugo (njegov trener Franc Unuk prejme bronasto plaketo), za Brežičanko  Ledo Krošelj (njen trener Timotej Kostrevc prejme bronasto plaketo) ter svetovnega podprvaka v streljanju za invalide Damjana Pavlina.

__portnik_leta_2014_17.JPG

__portnik_leta_2014_21.JPG

 __portnik_leta_2014_25.JPG

Srebrni znak OKS za jadralca Maksa Vrščaja, lokostrelca Marjana Kocmana in ekipo v kegljanju slepih; prejemnika bronastega znaka sta Jure Žabjek in Žan Obradovič (DBV Katana), prejemnici zlate značke pa sta Nina Kukovec in Branka Sok, udeleženki evropskih iger specialne olimpijade (tek na 200 oz. 100 m).

Nagrade in priznanja Športne zveze Brežice

Plaketo Športne zveze Brežice sta prejela Telovadno društvo Sokol Brežice ob 110-letnici aktivnega delovanja in Rokometni klub Brežice ob 60-letnici delovanja.

__portnik_leta_2014_27.JPG

Športni znak za leto 2014 so za vidnejše dosežke prejeli – ekipa Strelskega kluba Brežice, Žan Obradovič in Jure Žabjek iz Društva borilnih vepčin Katana, Lara Omerzu iz Atletskega kluba Brežice, Nastja Galič iz Karate kluba Brežice in Mladinska ekipa Rokometnega kluba Brežice.

__portnik_leta_2014_10.JPG

Diplome Športne zveze je prejelo 122 športnic in športnikov iz 11 društev (Kajak kanu klub Čatež , Karate klub Brežice, Strelsko društvo Rudar Globoko, Društvo borilnih veščin Katana, Strelski klub Brežice, Telovadno društvo Sokol Brežice, Atletski klub Brežice, Badmintonski klub Brežice, Avtomoto društvo Brežice, Orientacijski klub Brežice in Ženski rokometni klub Brežice).

Niti  vodenja prireditve so bile v rokah šaljivega Robija Petana, glasbeni in plesni program so sooblikovali posavski duet Maryjane ter plesalci Plesnega kluba Lukec Krško.

__portnik_leta_2014_29.JPG  __portnik_leta_2014_06.JPG

__portnik_leta_2014_12.JPG