Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.04.2015 / Sporočila za javnost

Občinski svetniki potrdili javni interes za ponovno vzpostavitev Kina Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice, 20. april – Svetnice in svetniki so potrdili javni interes za ponovno vzpostavitev Kina Brežice, kar pomeni, da lahko občina na podlagi javnega razpisa odda prostor kinodvorane v brezplačno uporabo posameznikom, ki opravljajo kulturno dejavnost, pod pogoji, ki jih bo z razpisom določila občina. Eden izmed namenov občine je, da podpre razvoj kinematografske dejavnosti s poudarkom na filmski vzgoji in izobraževanju.

Investicija rekonstrukcija in dozidava OŠ Cerklje ob Krki

Svetniki so potrdili tudi Predinvesticijsko zasnovo (PIZ) za rekonstrukcijo in dozidavo OŠ Cerklje ob Krki. S predlagano investicijo se ohrani in rekonstruira starejši del šole (obnova obstoječe stare šole z umeščanjem knjižnice z multimedijsko učilnico, uprave šole, zobozdravstvene ambulante, novejši del in vezni trakt iz l. 1973 pa se porušita. Na mestu porušenega objekta se zgradi nov objekt osnovne šole s telovadnico (pritličje in 1. nadstropje) ter pritlična stavba vrtca. Ocenjena vrednost investicije znaša 6,26 milijona evrov, sredstva bo zagotovila občina. Vloga za gradbeno dovoljenje je že oddana, gradbeno dovoljenje občina pričakuje do konca meseca maja 2015.

O___Cerklje_ob_Krki.JPG

V času gradnje bo pouk potekal v nadomestnih prostorih v stavbi znotraj vojašnice Cerklje ob Krki, za katere Občina Brežice in Ministrstvo za obrambo RS že usklajujeta pogodbo. Občina bo najprej okoli objekta, ki ga bo uporabljala šola, postavila ograjo. Po popisu del, ki bodo potrebna za ustrezno ureditev nadomestnih prostorov, bo občina tudi izbrala izvajalca za izvedbo del. 

Svetniki podprli županov predlog za 100% znižanje najemnin društvom v občinskih prostorih

S sprejetim sklepom o določitvi znižanja najemnine za poslovne prostore za obdobje od uveljavitve proračuna do 31.12.2015 se društvom, klubom, zvezam in organizacijam, ki se ukvarjajo z neprofitno dejavnostjo in imajo sedež v občini Brežice ali to dejavnost izvajajo za občanke in občane brežiške občine, zniža najemnina poslovnih prostorov za 100%. Sklep velja za prostore, ki so v lasti občine Brežice in s katerimi občina upravlja sama. Znižana najemnina predstavlja dodatno pomoč Občine Brežice društvom, ki imajo v najemu prostore v lasti Občine Brežice.

 Nadaljevanje_5_seje_OS_1.jpg

V nadaljnjo obravnavo gre po odločitvi občinskega sveta Odlok o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda »Letalski center Cerklje ob Krki«, svetniki so potrdili tudi spremembe Pravilnika o oddaji poslovnih prostorov v najem.  Seznanili so se še z izvajanjem občinskega programa varnosti v letu 2014, ki ga je predstavil Martin Cerjak, vodja Skupnega prekrškovnega organa. Po skrajšanem postopku so svetniki sprejeli še odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o socialno varstvenih pomočeh iz sredstev proračuna občine Brežice (sprememba obrazca) in odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o preoblikovanju javnega zavoda Zavod za šport Brežice (ta zavodu omogoča oddajanja parkirišč).