Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.08.2015 / Sporočila za javnost

Evropski teden mobilnosti

Deli na FBNatisni

S kolesom ob Savi" od Radeč do Brežic v soboto, 19. septembra 2015, s pričetkom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah.

 

Dan brez avtomobila v Brežicah - ob številnih aktivnostih predali namenu tudi električno polnilnico za avtomobile

Ples na ulici

*************************************************************************************************************

Program EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI V BREŽICAH:

 

Občina Brežice vas v sodelovanju s partnerji prijazno vabi, da se ob Evropskem tednu mobilnosti 2015, ki poteka v času od 16. do 22.9.2015 po celi Evropi, udeležite različnih  aktivnosti, ki smo jih za vas pripravili v Brežicah. Letošnji teden mobilnosti poteka pod sloganom – Izbiraj. Spreminjaj. Združuj!

 

Vaše udeležbe bomo veseli na naslednjih dogodkih (podrobnosti bodo naknadno objavljene na spletnih straneh partnerjev):

 

  1. SREDA, 16.9.2015, ob 11. uri (zborno mesto grajski park) –  POHOD: Gibajmo skupaj na Šentvid (voden pohod na Šentvid, ki traja cca 2h lahke hoje), v primeru slabega vremena pohod odpade (izvajalec:  ZPTM).

 

  1. ČETRTEK, 17.9.2015, ob 18. uri (Dvorana Savice Zorko) – PREDAVANJEUvod v homeopatijo, predava prof. dr. sc. Damir Žubčić (izvajalec: Knjižnica Brežice in Latileta, Internacionalna škola za naprednu homeopatiju).

 

  1. PETEK, 18.9.2015, med 11. in 16. uro (parkirišče pred ETRŠ) – PREDSTAVITEVRenaultov električni avtomobil  Zoe  (izvajalec: podjetje TPV d.d. in ETRŠ).

 

  1. SOBOTA, 19.9.2015, ob 7.10 (železniška postaja Brežice) – KOLESARJENJE: S kolesom ob Savi od Radeč do Brežic (izvajalec: posavske občine in Posavski muzej Brežice).

 

  1. PONEDELJEK, 21.9.2015, ob 18. uri (Grad Brežice) – PREDAVANJE:  S kolesom po Brežicah, predstavitev projekta kolesarskih pasov po Brežicah (izvajalec: GPI d.o.o. NM  in Občina Brežice) in pogovor o zgodovini kolesa (izvajalec: Posavski muzej Brežice).  

Vabilo na predavanje S kolesom po Brežicah 21 9 2015

 

  1. TOREK, 22.9.2015, med 6. in 18. uro DAN BREZ AVTOMOBILA (zapora osrednjega dela Ceste prvih borcev  v Brežicah od Bizeljske ceste do Kržičnikove ulice) oz. Športna dvorana Brežice v primeru slabega vremena):
    • 6:00 – Jutranji pozdrav vsem, ki bodo tega dne šli v službo, šolo ali po opravkih  peš ali s kolesi (mini zajtrk in simbolično darilce);
    • 9:00 – Obisk otrok na delavnicah na območju zapore CPB (delavnica plesa, telovadbe, kolesarski poligon, fizioterapija, animacija otrok, risanje, ogled avtobusa, izdelava kolesa, delavnice FT itd.);   
    • 10:00 – Otvoritev dogodka in električne polnilnice ter predstavitev dejavnosti vezanih na varstvo okolja in prijaznimi ukrepi v prometu na stojnicah;
    • 13:30-14:30 odmor;
    • 15:00 – Predstavitev plesnih točk Plesnega društva Imani;
    • 15:00  – Recikliraj – Bicikliraj (Fakulteta za turizem).

 

Vse delodajalce v Brežicah in tudi širši okolici vabimo, da spodbudijo svoje zaposlene, da se za pot v službo in nazaj odločajo za okolju prijaznejša prevozna sredstva, kot so kolesa, ali se celo odpravijo na delo peš, če le niso zelo oddaljeni. V ta namen delodajalce prijazno pozivamo, da omogočijo zaposlenim varno hrambo koles s postavitvijo kolesarskih stojal ob njihovih poslovalnicah oz. podoben primeren prostor.

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo na predavanje S kolesom po Brežicah 21 9 2015

Vabilo

Trasa

Vabilo - za kolesarjenje1