Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.10.2015 / Sporočila za javnost

Brežiški občinski svet potrdil prejemnike oktobrskih nagrad in občinskih priznanj

Deli na FBNatisni

Brežice - Na 8. redni seji so svetnice in svetniki so soglasno potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade, priznanja občine in proglasitev častnega občana, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

 

Občinsko priznanje za leto 2015 bodo prejele organizacije (klub, društva, podjetja), ki so se v preteklem letu še posebej odlikovale. Tako bodo na svečani seji Občinskega sveta Občine Brežice prejeli priznanja Prostovoljno gasilsko društvo Brežice okolica, Športno društvo Skopice in podjetje Darsad d.o.o..

 

Izjemni posamezniki, ki so se v preteklem letu še posebej odlikovali in bodo prejeli oktobrsko nagrado za leto 2015, so glasbeni pedagog in kulturni animator Vilko Urek, ustanovitelj uspešnega podjetja Vrata Deržič Rudolf Deržič ter na področju društvenega udejstvovanja aktivni podjetnik Slavko Bizjak.

DSC 0002

Prejemik oktobrske nagrade glasbeni pedagog Vilko Urek uspešno vodi tudi mladinski pevski zbor na OŠ Bizeljsko

V letošnjem letu bo razglašen tudi častni občan Občine Brežice, naziv bo prejel Dragutin Križanić, profesor glasbene vzgoje, dolgoletni vodja tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče, nekdanji ravnatelj Glasbene šole Brežice, prejemnik oktobrske nagrade za leto 1992 in nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo, ki jo podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol.

Dragutin Križanić

Novi častni občan občine Brežice Dragutin Križanić