Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.03.2016 / Zanimivo

Občina Brežice prejela zlato plaketo Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije

Deli na FBNatisni

Ljubljana, Brežice – Vseslovensko Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je na letnem srečanju društva v Ljubljani, 10. marca, podelilo plakete zaslužnim članom in organizacijam, ki so se odlikovale pri podpori in sodelovanju na področju zdravja in preventive. Občina Brežice je ob tej priložnosti prejela zlato plaketo za večletno uspešno delo, v imenu občine je plaketo sprejela direktorica občinske uprave Irena Rudman.

Zlata plaketa Občini Brežice

Občina Brežice v okviru proračunskih možnosti preko javnih razpisov redno zagotavlja sredstva za programe in delovanje društev na področju zdravja in preventive. Že nekaj let zapored društva v sodelovanju z Občino Brežice ob 26. oktobru, dnevu invalidov in bolnikov občine Brežice, tudi pripravijo dobro obiskan dogodek, kjer predstavijo svoje aktivnosti občankam in občanom.

Prejeta zlata plaketa je dokaz, da so prizadevanja Občine Brežice na področju zdravja in preventive prepoznana tudi na nacionalni ravni.

Društvo za boj proti osteoporozi je nudilo merjenje kostne gostoteIMG 4538IMG 4532Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih je predstavilo pripomočke in informativno gradivo