Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.06.2016 / Zanimivo

Brežiško tekmovanje za osnovnošolce - Kaj veš o prometu

Deli na FBNatisni

V organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) pri občini Brežice je Osnovna šola Brežice v torek, 17. 5. 2016, gostila učence in učenke osnovnih šol občine Brežice, ki so se pomerili v znanju iz varnosti v prometu. Mlade tekmovalce je pred začetkom pozdravil tudi župan občine Brežice Ivan Molan in jim zaželel uspeh na tekmovanju ter varno in previdno na cesti.

Tekmovanje "Kaj veš o prometu"  je namenjeno preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja učencev kolesarjev. Tekmovanje je potekalo na občinskem nivoju, tako je šest osnovnih šol v občini Brežice: Artiče, Bizeljsko, Brežice, Pišece, Dobova in Globoko prijavilo 21 kolesarjev.

Tekmovanje se je izvajalo v skladu s pravili Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenije in je obsegalo tri različne sklope, od teoretičnega preverjanje znanja, ki je tudi letos potekalo preko računalniškega on-line sistema, do praktične vožnje po mestnih ulicah Brežic po vnaprej začrtani trasi, kjer so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov in spretnostne vožnje na poligonu, kjer so tekmovalci izkazali svojo spretnost s kolesi med različnimi ovirami.

Pri izvedbi različnih sklopov tekmovanja so sodelovali inštruktorji avtošole Posavc iz Brežic, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov in AMD iz Brežic ter policisti Policijske postaje Brežice.

Ekipno je prvo mesto zasedla OŠ Globoko pred OŠ Bizeljsko in OŠ Artiče, med posamezniki pa Vogrinc Tim iz OŠ Dobova,  pred Katarino Ivančič iz OŠ Globoko in Mihaelom Pribožič iz OŠ Artiče. Kolo za zmagovalca in ostale nagrade je prispeval SPV Občine Brežice.

DSCN0784 ob

Prvo in drugo uvrščena sta se s tem uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki je letos potekalo v soboto 28.5.2016 na OŠ Poljane v Poljanah nad Škofjo Loko in so se ga udeležili samo najboljši kolesarji iz cele Slovenije. Skupno je sodelovalo 66 tekmovalcev, naša tekmovalca pa sta zasedla solidna mesta v prvi polovici med vsemi tekmovalci z osvojenim 19. in 24. mestom.

Za SPV Občine Brežice predsednik SPV Občine Brežice Igor Ilovar