Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.06.2017 / Župan

Župan sprejel najuspešnejše osnovnošolce v šolskem letu 2016/2017

Deli na FBNatisni

Brežice – V torek, 20. junija, je župan občine Brežice Ivan Molan v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice sprejel najuspešnejše devetošolce in osnovnošolce, ki so se v šolskem letu 2016/2017 še posebej odlikovali. Letos je osnovnošolsko izobraževanje z izjemnim učnim uspehom zaključilo 41 devetošolk in devetošolcev iz osmih osnovnih šol. Posebno nagrado je kot najuspešnejša osnovnošolka prejela devetošolka iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in učenka Glasbene šole Brežice Lucija Ogorevc.

Devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh in tudi šolsko leto 2016/2017 zaključili z izjemnim uspehom:

Nika Kvartuh, Zala Roguljič in Matija Kodrič (OŠ Artiče), Vanessa Kukovičič (OŠ Bizeljsko), Aleš Ferenčak, Jan Klarić, Maj Pohar, Ana Radić, Nana Bedek, Andraž Lopatič, Zala Rostohar, Maja Tomše, Veronika Strnad, Jakob Fifnja in Matic Antolovič (OŠ Brežice), Tjaša Horžen, Leja Lopatič, Arne Lovše, Filip Orešnik, Matija Račič in Ana Maja Zorko (OŠ Cerklje ob Krki), Domen Gerjevič, Gaj Jakovina, Veronika Kelher, Manuela Kovačič in Eva Krošelj (OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova), Katarina Ivančič, Živa Strgar in Maja Žnidarič (OŠ Globoko), Tadeja Osojnik, Tomaž Travnikar in Neli Verstovšek (OŠ Maksa Pleteršnika Pišece) ter Urška Cirnski, Klara Drmaž, Luka Fakin, Matic Kustrin in Sara Zofič (OŠ Velika Dolina).

Sprejem za OŠ 2017  (1)Sprejem za OŠ 2017  (3)

Posamezno so učenci osvojili 10 zlatih priznanj, 2 zlati plaketi, 6 prvih nagrad in 6 prvih mest. Področja, na katerih so posamezno blesteli osnovnošolci, so: glasba (harmonika, kitara, tamburica, violina, saksofon, klavir, klarinet), geografija, logika, matematika, znanje o sladkorni bolezni in  šport (kros, met vortexa, suvanje krogle, akrobatika, mala prožna ponjava). Ekipno pa so učenke in učenci v šolskem letu 2016/2017 osvojili dve skupinski zlati priznanji (otroški folklorni skupini iz OŠ Brežice in OŠ Maksa Pleteršnika Pišece) in zlato plaketo s posebno pohvalo za inovativnost (otroški folklorni skupini iz podružnične šole Kapele in vrtca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova). Ekipno so učenke in učenci osvojili še dve prvi mesti – 1. mesto v mali odbojki in 1. mesto v  velikem kanuju (OŠ Brežice).

Sprejem za OŠ 2017  (12)Sprejem za OŠ 2017  (15)Sprejem za OŠ 2017  (6)Sprejem za OŠ 2017  (7)Sprejem za OŠ 2017  (8)Sprejem za OŠ 2017  (9)

Župan Ivan Molan je vsem prejemnikom knjižnih nagrad in priznanj čestital, jim zaželel uspešno nadaljnjo učno pot in lepe počitnice. V svojem nagovoru je župan poudaril, da sta za dobro življenje poleg učenja pomembna tudi poštenost in pripravljenost za delo. Z besedami povezovalke Bojane Zevnik, ki je prireditev zaključila z mislijo našega pesnika Simona Gregorčiča: "Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.".

Sprejem za OŠ 2017  (5)Sprejem za OŠ 2017  (2)

Glasbeni program so oblikovali učenci in učitelji Glasbene šole Brežice in sicer s točko Daljinec na temo slovenske ljudske Teče mi vodica v priredbi Špele Avsenak z dirigentko Anamarijo Šimičić in skladbo Mala mizna muzika v izvedbi učencev Tolkalne skupine GŠ Brežice pod vodstvom mentorja Gorana Goršeta.

Sprejem za OŠ 2017  (4)Sprejem za OŠ 2017  (13)Sprejem za OŠ 2017  (11)Sprejem za OŠ 2017  (10)