Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.09.2017 / Sporočila za javnost

Ponovno obvestilo o nihanju nivoja reke Save

Deli na FBNatisni

Ponovno obvestilo o testiranjih agregatov in druge opreme na HE Brežice, na nazivni koti in posledično o nihanju nivoja reke Save

HSE Invest, d.o.o., obvešča, da, kot je bilo v nekaterih medijih že objavljeno, HE Brežice skupaj z okolico dobiva končno podobo. Gladina vode v akumulacijskem bazenu je na nazivni koti 153,00 m n.m. in tako se na HE, skladno s terminskim planom izgradnje, vršijo testiranja in preizkusi vgrajene opreme.


V ta namen ponovno obveščajo občane in druge deležnike, da se bodo testiranja predvidoma izvajala vse do sredine septembra 2017, kar pomeni, da bo lahko nivo vode naraščal ali padal dolvodno od objekta vse do 0,5 m/h in največ skupaj do enega metra, ravno tako bo nihala tudi gladina vode v akumulaciji.

Nihanja gladine reke Save so predvidena tudi v okviru rednega obratovalnega režima, ki bo sledil obdobju testiranja, in sicer vse v skladu s Koncesijsko pogodbo za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save.

Vse občane in druge deležnike tako ponovno opozarjajo, da so zaradi nihanja nivoja reke Save in akumulacije, v prihodnje pri izvajanju svojih aktivnosti v bližini reke še posebej previdni in pozorni.

Obvestilo

 

HE Brežice