Gumb išči|

Zapri iskalnik

22.09.2017 / Sporočila za javnost

Namenu predan nov odsek dvosmerne kolesarske steze in pločnika ob Dobovski cesti v Brežicah

Deli na FBNatisni

Brežice, 21. september – Občina Brežice je v Tednu evropske mobilnosti uradno predala namenu dvosmerno kolesarsko stezo in pločnik ob Dobovski cesti v Brežicah. Občina Brežice je za investicijo namenila 388.000 evrov, ob gradnji kolesarske steze in pločnika je uredila tudi javno razsvetljavo in odvodnjavanje. Dela so potekala sočasno ob sanaciji cestišča, za katerega sta sredstva prispevali podjetji HESS d.o.o. in INFRA d.o.o. v skladu z dogovorom ob gradnji Hidroelektrarne Brežice. Izgradnja kolesarskih stez je že eden izmed dosežkov, zastavljenih v Celostni prometni strategiji Občine Brežice, ki je bila sprejeta letos maja.

Kolesarska steza in pločnik ob Dobovski cesti v Brežicah dopolnjujeta mrežo površin namenjenih kolesarjem in pešcem, je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan. Obojestranska dvosmerna kolesarska steza in pločnik ob Cesti svobode (med semaforjem ter krožiščem v Trnju) sta dobila nov odsek povezave do grajskega parka. Občina se je o sanaciji Dobovske ceste pred gradnjo HE Brežice dogovorila z podjetjema HESS d.o.o. in INFRA d.o.o., ki sta med gradnjo uporabljala cesto. Tako je uresničena prva iz niza dogovorjenih investicij ob gradnji HE. Sledi še urejanje povezovalne ceste in izgradnja infrastrukture (pločnika, javne razsvetljave, sanitarne kanalizacije s črpališčem) med Dobovsko in Prešernovo cesto. V naslednjem letu pa občina načrtuje tudi urejanje parkirišč ob brežiškem pokopališču.

IMG 7346IMG 7348IMG 7354IMG 7366

Novo pridobitev na področju prometne varnosti je pozdravil tudi predsednik KS Brežice Uroš Škof. Po novi kolesarski stezi so se s kolesi popeljali učenci iz OŠ Brežice v spremstvu učiteljic, sodelavci občinske uprave in župan. Po simboličnem rezanju traku so se zbranim s športno točko v duhu zdravega življenjskega sloga in evropskega tedna mobilnosti predstavili še mladi telovadci in telovadke iz TVD Sokol Brežice.

IMG 7378IMG 7390IMG 7399IMG 7405IMG 7412IMG 7430IMG 7445IMG 7450IMG 7451

Projektno dokumentacijo za investicijo je izdelalo podjetje Savaprojekt  d.d. Krško, izvajalec del izgradnja pločnika in dvosmerne kolesarske steze je podjetje HPG Brežice d.o.o., strokovni nadzor nad gradno pa je izvajal Inženiring, storitve Martin Kos s.p.. Obnova ceste sta izvedli podjetji Riko d.o.o. in KOP Brežice d.d..