Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.02.2018 / Sporočila za javnost

3. KMETIJSKI FORUM

Deli na FBNatisni

Občina Brežice vabi vse zainteresirane na 3. KMETIJSKI FORUM, ki bo v četrtek, 22. februarja 2018, s pričetkom ob 18. uri, v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice (Gubčeva 10a, Brežice).

Ker se Občina Brežice zaveda podnebnih sprememb, ki najbolj prizadenejo prav kmetijstvo, občina v odziv na vse pogostejše elementarne nesreče na našem območju organizira posvet, na katerem bodo strokovnjaki predstavili možnosti prilagajanja in zaščite.

 

PROGRAM FORUMA:

  • Uvodni nagovor, Ivan Molan, župan občine Brežice;

  • Proti točne bočne mreže in različni načini preprečevanja škode po pozebi v vinogradništvo ter ekonomski vidik uporabe, Roman Štabuc, univ. dipl. inž. kmet., specialist za vinogradništvo, Kmetijsko gozdarski zavod Maribor;

  • Izgradnja namakalnih sistemov kot učinkovit način preprečevanja škode zaradi suše in pozebe, Andreja Brence, univ. dipl. inž. kmet., svetovalka za sadjarstvo, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto;

  • Uporaba sodobnih informacijskih tehnologij v vinogradništvu-praktične izkušnje na primeru vinogradniškega posestva Sremič, Aleš Germovšek, univ. dipl. inž. kmet, Inštitut za preučevanja in raziskave v kmetijstvu.

Po zaključku predstavitve sledi družabni del srečanja, ki je namenjen izmenjavi medsebojnih izkušenj in pridobivanju dodatnih informacij v osebnem pogovoru s predavatelji.

 Vljudno vabljeni!

 

Ukrepi v kmetijstvu 3 kmetijski forum